latinica  ћирилица
05/03/2024 |  11:09 ⇒ 18:55 | Autor: RTRS

Održana komemoracija Draganu Mastikosi; Ostaćemo mu vječno zahvalni (VIDEO)

U Oštroj Luci održana je komemoracija nakon smrti načelnika opštine Dragana Mastikose, koji je, nakon duge i teške bolesti, preminuo u 54. godini. Ostaćemo mu vječno zahvalni. Nikad nije odustao, uvijek je tražio više i nije se zadovoljavao onim što je postigao - istakao je predsjednik Srpske Milorad Dodik.
Komemoracija Draganu Mastikosi - Foto: RTRS
Komemoracija Draganu MastikosiFoto: RTRS

- Ostaćemo mu vječno zahvalni. Nikad nije odustao, uvijek je tražio više i nije se zadovoljavao onim što je postigao - istakao je predsjednik Srpske Milorad Dodik.

Dragan Mastikosa u Odbrambeno-otadžbinskom ratu ranjavan je tri puta, a zbog hrabrosti odlikovan je medaljom majora Milana Tepića. Njegov saborac Aleksandar Stojković iz Šeste sanske brigade ističe da nije sreo čovjeka kao što je Dragan Mastikosa.

- Takva odlučnost, hrabrost i hladnokrvnost, spemnost u akciji. Zahvaljaujući njegovoj odlučnosti i hladnokrvnosti ja sam uspijevao da savladam svoje nemali strah kada bi nam bilo gusto - rekao je Stojković.

Djela Dragana Mastikose ostaće vječno da govore o njemu, istaknuto je na komemoraciji.

- Sve vrijeme mandata radio je u cilju privrednog, kulturnog, sportskog, infrastrukturnog i svakog drugog razvoja opštine. O tome će reći i brojni projekti koji su započeti i završeni - smatra Dragan Stupar predsjednik Skupštine opštine Oštra Luka.

Foto: RTRS

Izgubili smo važnog člana, jednog od najboljih među nama, rekao je Dodik, onog koji, nije nikada odustao.

- Uvijek je tražio više, nije se zadovoljavao sa onim što je postigao - dodao je Dodik.

Predsjednik Vlade Radovan Višković je u telegramu saučešća istakao da je Mastikosin odlazak nenadoknadiv gubitak za sve one koji su ga poznavali, za građane Oštre Luke i za Srpsku. Saučešće je uputila i srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović. Iza Dragana Mastikose ostali su supruga i tri kćerke.