latinica  ћирилица
05/03/2024 |  11:13 ⇒ 11:15 | Autor: TANЈUG

Srpski rvači osvojili osam medalja na turnirima u Danskoj i Mađarskoj

Rvačka seniorska reprezentacija Srbije osvojila je dve medalje na međunarodnom turniru u Danskoj, dok je juniorska selekcija Srbije na turniru u Mađarskoj stigla do šest odličja, saopšteno je iz RSS.
Viktor Nemeš (Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT) -
Viktor Nemeš (Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT)

Srpski seniorski reprezentativac Viktor Nemeš osvojio je zlatnu medalju na turniru u Danskoj u kategoriji do 77 kilograma. On je na turniru ostvario svih sedam pobjeda, a u finalu je bio bolji od još jednog srpskog reprezentativca Alija Arsalana.

Na turniru u Danskoj učestvovao je i Sebastijan Nađ, koji je osvojio peto mjesto u kategoriji do 72 kilograma. Na turniru u Danskoj učestvovalo je 140 takmičara iz 25 medalja.

Na juniorskom turniru u Mađarskoj nastupila je selekcija Srbije do 20 godina, koja je osvojila šest medalja. Najuspješniji je bio Miloš Perović, koji je osvojio zlatnu medalju u kategoriji do 82 kilograma.

Srebrom se okitio Marko Supić (130 kg), dok su do bronzanog odličja stigli: Dejan Berkec (63 kg), Ognjen Јakovljević (72 kg), Antal Vamoš (82 kg) i Branko Đukić (97 kg). Peto mesto je osvojio Јovan Miolski, a nastupili su još Aleksandar Berarov i Andrija Velisavljev.

- U Beogradu su održana i dva izuzetna turnira za mlađe kategorije i to najmasovnija u ovoj godini uz učešće 280 takmičara iz 35 klubova i devet zemalja. Riječ je o Međunarodnom turniru "Trofej Beograda", koji je ujedno bio Kup Srbije za rvače do 17 godina. U Beogradu je održan i "Serbian open", koji je po kalendaru takmičenja bio Kup Srbije za rvače do 13 godina. On je održan u čast legendarnog trenera sa Crvenog krsta Miroslava Ćitakovića - Ćite. Najistaknutiji pojedinci od srpskih rvača bili su Dušan Stokić (80 kg) iz Radničkog, koji je proglašen za najboljeg rvača turnira, i Stevan Kojić (92 kg) iz Proletera - navode iz RSS.

U saopštenju se navodi da je organizacija ovih turnira ispunila sve najviše standarde, a veliku podršku pružili gradski sekretarijat za sport Grada Beograda kao i RSS.