latinica  ћирилица
05/03/2024 |  13:49 | Autor: RTRS

Košarac: O nebitnosti ilegalca Šmita

To što budalaštinama ilegalca Kristijana Šmita aplaudira jedna polovina nekog sarajevskog haustora, ne znači da on ima legitimitet i pravo da se miješa u unutrašnja pitanja u BiH, poručio je Staša Košarac zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara.
Staša Košarac - Foto: Ustupljena fotografija
Staša KošaracFoto: Ustupljena fotografija

- Krajnji domet lažnog autoriteta lažnog visokog predstavnika je jedna sećija u jednoj sarajevskoj mahali. Što se tiče Srpske, on je zmaj od papira, a svakom svojim izrečenom nebulozom, dokazuje jedino da ga glupost, kao globalna pojava, nije zaobišla - napisao je Košarac na Instagram profilu.

      View this post on Instagram

A post shared by Staša Košarac (@stasa.kosarac)

OHR doslovno, dodaje Košarac, nema ništa sa evropskim putem BiH, a ponajmanje to ima okupator i falsifikator Šmit.

- Na putu ka EU, OHR se pominje isključivo u kontekstu što hitnijeg zatvaranja ove institucije. Kristijan Šmit je glavna prepreka i evropskom putu i svakoj perspektivi da BiH postane funkcionalna. Svako rješenje koje bi eventualno nametnuo udaljilo bi nas ne samo od EU, već dodatno pogoršalo unutrašnje odnose i u kočnici Srpsku bi još više udaljilo od BiH - kaže Košarac.

Navodi da o tome treba da posebno povedu računa bošnjačke strukture koje blagonaklono i ponizno podržavaju Šmitovo iživljavanje nad suverenitetom BiH.

- Јedini mogući doprinos nelegitimnog Šmita stabilizaciji prilika u BiH i EU putu jeste da čim prije spakuje kofere i napusti ovu zemlju, u kojoj ionako nije drag gost. Da ne zarađuje enormno visoku platu, ljudski bismo mu ponudili da snosimo troškove karte u jednom pravcu. Ovako - ništa. Ništa, jer je on upravo to - poručio je Košarac.