latinica  ћирилица
05/03/2024 |  15:39 | Autor: RTRS

Đokić sa Petrovićem i Đukanovićem o funkcionisanju elektroenergetskih sistema

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa v.d. generalnog direktora Elektroprivrede Republike Srpske Lukom Petrovićem i predsjednikom Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore Milutinom Đukanovićem.
Đokić sa Petrovićem i Đukanovićem - Foto: Ustupljena fotografija
Đokić sa Petrovićem i ĐukanovićemFoto: Ustupljena fotografija

Razmijenjene su informacije o funkcionisanju elektroenergetskih sistema Republike Srpske i Crne Gore sa stanovišta podrške daljem razvoju, a posebno u kontekstu korištenja sliva rijeke Drine i potencijala akumulacije Bilećkog jezera, saopšteno je iz Ministrstva energetike i rudarstva.

- Učesnici sastanka su razmijenili i mišljenja o pozitivnim efektima razvoja projekta prozjumera (kupac-proizvođač), u čemu je Crna Gora već stekla vrlo značajno pozitivno iskustvo, a Republika Srpska ima namjeru da intenzivno razvija ovaj projekat na svom prostoru tokom ove godine - navodi se u saopštenju.

Konstatovano je da su sastanci ovakve vrste od izuzetnog značaja i mogu biti u funkciji unapređenja stanja u energetskim sektorima za koje su nadležne elektroprivrede Srpske i Crne Gore.