latinica  ћирилица
05/03/2024 |  18:19 ⇒ 20:43 | Autor: RTRS

Istočno Sarajevo uvijek može da računa na podršku republičkih institucija (VIDEO)

U Istočnom Sarajevu održan je sastanak predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika sa gradonačelnikom ovog grada Ljubišom Ćosićem i načelnicima opština iz sastava grada.
Sastanak u Istočnom Sarajevu - Foto: RTRS
Sastanak u Istočnom SarajevuFoto: RTRS

Sastanku su prisustvovali predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, ministri finansija Zora Vidović, uprave i lokalne samouprave Senka Јujić i za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Željko Budimir, te načelnici opština Istočno Novo Sarajevo Јovan Katić, Istočne Ilidže Marinko Božović, Pala Boško Јugović, Trnova Dragomir Gagović, Sokoca Milovan Bjelica i Istočni Stari Grad Bojo Gašanović.

Dodik je nakon sastanka rekao da su u posljednjih 10 do 15 godina riješeni svi kapitalni problemi u Istočnom Sarajevu i da grad danas ima sve riješene probleme koji su nekada bili egzistencijalno važni za funkcionisanje grada.

- Sada smo u novoj fazi da vidimo kako poboljšati kako bi ovdje život bio funkcionalniji, bolji, sigurniji. Infrastrukturni projekti uvijek izazivaju pažnju u našem dijalogu, razgovarali smo o svim projektima, markirali i rekli kako ih možemo rješavati - naveo je Dodik.

Dodik je rekao da se mora uložiti napor da se obezbijedi dodatna stabilnost i bezbjednost za sve građane.

- Moram da odam priznanje našoj policiji koja je radila i stabilizovala dodatno situaciju, ali moramo biti i dalje oprezni - rekao je on.

Dodik je istakao da Republika Srpska može da iznese političke pritiske i nema potrebe da redefiniše svoje strateške ciljeve.

- Republika Srpska je stabilna, može da iznese političke pritiske. Republika Srpska zna šta hoće i nema potrebe da redefiniše svoje strateške ciljeve i na političkom, bezbjednosnom i bilo kojem planu - rekao je Dodik.

Višković je rekao da je Vlada na raspolaganju gradu i opštinama u sastavu Istočnog Sarajeva za rješavanje svih pitanja, dodajući da su svi veliki infrastrukturni projekti na području ovog grada u završnoj fazi.

- Samo od 1. januara 2019. godine je uloženo 250 miliona KM, a ukupno 436,6 KM - rekao je Višković.

Ćosić je rekao da je Istočno Sarajevo grad u koji se mnogo investira.

- Vlada je pokazala i pokazuje svoju opedijeljenost za ulaganje u ovaj grad. Ovaj sastanak je samo uvertira - rekao je Ćosić.

Bjelica je rekao da se do sada pokazalo da opština Sokolac uvijek može da računa na podršku republičkih institucija.