latinica  ћирилица
05/03/2024 |  18:56 ⇒ 19:17 | Autor: RTRS

Višković: Izgradnja treće trake ubrzaće protok saobraćaja (VIDEO)

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je da je današnji sastanak u Istočnom Sarajevu sa gradonačelnikom i načelnicima opština u sastavu grada bio uspješan, te da je zaključeno da će izgradnja treće trake na ovim prostorima dovesti do ubrzanog protoka saobraćaja.
Radovan Višković - Foto: RTRS
Radovan ViškovićFoto: RTRS

Višković je rekao da je direktor preduzeća "Putevi Srpske" dobio nalog i da će do kraja juna biti urađen projekat, te da mu je drago da se mogao čuti jedinstveni stav.

Kako Višković dodaje trećom trakom se može riješiti kompletan saobraćaj od Zvornika do Trebinja, da bi se narednih 15 do 20 godina zadovoljile potrebe za protokom saobraćaja na ovom prostoru, te je naglasio da o svemu treba konsultovati struku.

Višković je naveo da su svi veliki infrastrukturni projekti na području Istočnog Sarajeva koji su započeti prije godinu-dvije-tri sada u završnoj fazi, od zgrade rektorata, Muzičke akademije, studentskog doma, te Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta na Palama.

- To su milionski projekti za ovaj prostor. Oni sada već dolaze u fazu opremanja i nadamo se da će u toku ove godine biti stavljeni u svoju funkciju - dodao je Višković.

Prema njegovim riječima, od 1. januara 2019. godine na područje Grada Istočno Sarajevo, uključujući šest opština u njegovom sastavu, Republika Srpska je uložila 436,6 miliona KM, što se sve može provjeriti kroz dokumentaciju.