latinica  ћирилица
08/03/2024 |  16:40 ⇒ 20:23 | Autor: RTRS

U novu zgradu Tužilaštva u Bijeljini uložen 1,3 milion evra (VIDEO)

U Bijeljini je svečano otovrena zgrada Okružnog javnog tužilaštva za čiju je izgradnju Evropska unija obezbijedila više od 1,3 miliona evra bespovratnih sredstava, dok je Vlada Republike Srpske izdvojila sredstva za potrebne dozvole i opremanje.
Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini - Foto: RTRS
Okružno javno tužilaštvo u BijeljiniFoto: RTRS

Zgrada Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini jedna je od 32 objekta sudova i tužilaštava u 17 gradova širom BiH čiju je izgradnju ili obnovu finansirala EU s ciljem povećanja efikasnosti pravosuđa i obezbjeđenja adekvatnih usluga građanima BiH.

Šef Delegacije EU u BiH Јohan Satler rekao je da novi objekat pruža sjajne uslove za rad 55 zaposlenih u ovoj službi.

- Zadovoljstvo nam je da je EU osigurala 1,3 miliona evra za izgradnju ovog objekta. Takođe, EU je u proteklih 10 do 15 godina osigurala više od 50 miliona evra za izgradnju objekata pravosudnih institucija - rekao je Satler.

Ministar pravde Republike Srpske Miloš Bukejlović očekuje veliku odgovornost, efikasnost i još bolje rezultate od ovog tužilaštva.

- Na simboličan način, prije 20 godina osnovano je Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini i danas imamo priliku da se uselimo u novi objekat, sa velikim ambicijama, ali i sa velikom odgovornošću koju nosi jedan ovakav projekat, da budemo još efikasniji i da dobijemo još bolje rezultate od ovog tužilaštva - rekao je Bukejlović.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan rekao da je Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini primjer da se dobrom saradnjom MUP-a i pravosudnih institucija, mogu ostvariti najbolji rezultati.

On je naglasio da su dobri uslovi za rad Tužilaštva garancija uspješne saradnje te pravosudne institucije sa MUP-om u borbi protiv kriminaliteta.