latinica  ћирилица
10/03/2024 |  15:05 ⇒ 19:13 | Autor: RTRS

Stevandić: Nova rezolucija o Srebrenici usmjerena na destabilizaciju BiH (VIDEO)

Pokušaj Bošnjaka da u Savjet bezbjednosti UN proguraju novu rezoluciju o Srebrenici može samo doprinijeti destabilizaciji BiH, rekao je predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić.
Nenad Stevandić - Foto: RTRS
Nenad StevandićFoto: RTRS

Stevandić je dodao da od toga ni Bošnjaci neće imati nikakve koristi, kao i da se vraćaju starim metodama i spinovima, koristeći to kao žeton u budućoj satanizaciji Srba.

- Oni vide da ističe vrijeme toj politici koju su sprovodilili posljednje tri ili četiri godine, a da nisu postigli ozbiljne efekte protiv Srpske - istakao je Stevandić, dodavši da je raspoloženje naroda u Srpskoj takvo da bi, ukoliko bude još pritisaka, došlo do disolucije BiH.

Stevandić je dodao, da ako je jedina politika bošnjačkog naroda da pravi spinove oko Srebrenice i da na osnovu targetiranja Srba preko Srebrenice dalje usložnjava odnose u BiH, to sigurno loše uticati na budućnost BiH.

- Mišljenje o tome u Srpskoj i u velikom dijelu svijeta gdje Srpska dopire se sigurno neće promijeniti. Kao što znate veta na tu, kao i na druge teme, kao što je pokušaj da se od Srba napravi genocidni narod, već postoje -istakao je Stevandić.

"Večernje novosti" su došle do saznanja da bošnjački dio misije BiH pri UN samostalno, bez odluke Predsjedništa BiH, radi na novoj rezoluciji o Srebrenici koja bi trebalo da bude predstavljena na sjednici Generalne skupštine UN u aprilu.