latinica  ћирилица
11/03/2024 |  15:27 ⇒ 19:32 | Autor: RTRS

Dodik: Priča o novoj rezoluciji o Srebrenici pokušaj Bošnjaka da ponovo ponižavaju sve žrtve

Priča o novoj rezoluciji o Srebrenici je pokušaj Bošnjaka da se dodvore svom glasačkom tijelu pred izbore i tako ponovo ponižavaju sve žrtve. U svemu pokušavaju da budu kao predsjednik SDA Bakir Izetbegoviić. Јasno je da nisu u stanju da istrpe prigovore SDA i zato rade ovo što rade, iako znaju da im ne može proći, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.
Milorad Dodik - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Milorad DodikFoto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Dodik navodi da samostalno istupanje pokazuje da koriste svaku priliku da naštete Srpskoj i svako mjesto da govore protiv Srba i da ne žele da grade zajedničku budućnost.

- Republiku Srpsku boli svaki dan, a posebno danas, kada se obilježava Dan sjećanja na ubijenu i stradalu djecu Srpskog Sarajeva, da počinioce nikada nije stigla pravda. Neko je ubio 121 dijete i to nikada ne smije biti zaboravljeno - poručio je Dodik na svom nalogu Iks.

Predsjednik Srpske ističe da danas i svaki dan moramo govoriti o njihovom stradanju i o svim izgubljenim nevinim životima.

- Pucali su na našu djecu, ubijali su našu djecu i na ovaj dan i na mnoge druge dane, a sada neko želi da ispiše novu istoriju kao da se to nikada nije ni dogodilo i da su samo oni žrtve. Za svjetsku javnost i pojedine zvaničnike Zapada srpske žrtve ne postoje i niko ne govori o njima. Nameću nam lažne narative kako bi Srbi bili predstavljeni kao zločinci koje treba kažnjavati i uništiti - navodi Dodik.

Naša bolna istorija, puna žrtava i puna bola koji nikada neće nestati, naučila nas je da moramo da se borimo i čuvamo svoje, kako se nikada ovakve stvari ne bi desile.

- Nikada neću moći da shvatim kako neko može pucati na nevino dijete i kako se neko može praviti da se to nije desilo - samo zato što je to srpsko dijete. Tu realnost i danas živimo - poručio je predsjednik Srpske.

Dodik ističe da su mnoge porodice napustile su svoja ognjišta u Sarajevu jer tamo nije bilo života za njih.

- Samo građani Srpskog Sarajeva koji su tu našli svoj dom znaju šta su tamo sve preživjeli. Poštujem te ljude, njihovu snagu, njihovu odlučnost da nastave da žive i grade svoj život ispočetka. Ta srpska snaga stvorila je i Republiku Srpsku i naša okupljenost čini nas još jačim i snažnijim koliko god nas ko napadao i radio protiv nas - rekao je Dodik.

Dodao je da se nikada neće zaboraviti nijedna žrtva, nijedan zločin koji se dogodio.

- Naša obaveza je da govorimo i da upoznamo nove generacije sa bolnom istorijom i stradanjima našeg naroda - zaključio je Dodik.