latinica  ћирилица
13/03/2024 |  09:42 ⇒ 23:00 | Autor: RTRS

NSRS o izvještajima Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske (VIDEO)

Sjednica Narodne skupštine Republike Republike Srpske biće nastavljena sutra razmatranjem revizorskih izvještaja za više zdravstvenih ustanova za 2021. i 2022. godinu.
NSRS - Foto: RTRS
NSRSFoto: RTRS

Narodni poslanici danas su na osmoj redovnoj sjednici NSRS obavili raspravu o Izvještaju o poslovanju Investiciono-razvojne banke Republike Srpske a. d. Banjaluka i fondova za 2022. godinu sa Izvještajem nezavisnog spoljnog revizora, kao i Izvještaj Glavne službe za reviziju javnog sektora o provedenoj finansijskoj reviziji Lutrije Republike Srpske a. d. Banjaluka za period 1. 1 - 31. 12. 2022. godine i  Izvještaj Glavne službe za reviziju javnog sektora o provedenoj finansijskoj reviziji Јavnog preduzeća šumarstva "Šume Republike Srpske" a. d. Sokolac za period 1. 1 - 31. 12. 2020.

Glavna služba za reviziju javnog sektora Republike Srpske u izvještajima o provedenoj finansijskoj reviziji bolnica Trebinje i Foča za 2021. godinu dala je negativno mišljenje za finansijske izvještaje i za usklađenost, rekao je glavni republički revizor Јovo Radukić.

U NSRS razmotren je i prijedlog budžeta Regulatorne komisije za energetiku za 2024. godinu koji je planiran u iznosu od 2,9 miliona KM.

Regulatorna komisija za energetiku utvrdiće nove tarifne stavove u skladu sa stanovištima Ustavnog suda Srpske, a na osnovu važeće cijene energije za javno snabdijevanje, izjavio je član ove komisije Petar Munišić.

Munišić je rekao je da to znači da je cijena javnog snabdijevanja električnom energijom ostala na snazi i da ona mora da se poštuje.

Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je prijedlog budžeta Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske za 2024. godinu koji je planiran u iznosu od 2,9 miliona KM.

---

Prethodno je razmotren Nacrt zakona o pripajanju dijela Grada Zvornik opštini Lopare.

Ministar uprave i lokalne samouprave Senka Јujić rekla je da će, u skladu sa Nacrtom zakona o pripajanju dijela grada Zvornika opštini Lopare, biti pripojen dio naseljenog mjesta Kiseljak /mjesto Završje/ na zvorničkom području naseljenom mjestu Podgora na području Lopara.

Riječ je o području ukupne površine 192,69 hektara.

---

Na današnjoj sjednici će se raspravljati i o izvještaj o poslovanju Investiciono-razvojne banke Srpske i fondova za 2022. godinu sa izvještajem nezavisnog spoljnog revizora.

U parlamentu je sinoć razmotren Prijedlog zakona o očuvanju kulturnog i istorijskog nasljeđa manastira Hilandar, koji je predložio predsjednik Republike Milorad Dodik.

Cilj je ispunjavanje svih preduslova za stalnu institucionalnu podršku ovoj svetinji.