latinica  ћирилица
14/03/2024 |  17:28 ⇒ 17:42 | Autor: SRNA

Muška i ženska ekipa iz Gradiške pobjednici regionalnog takmičenja

Muška košarkaška ekipa Osnovne škole "Danilo Borković" i ženska selekcija Osnovne škole "Vasa Čubrilović" iz Gradiške bile su najbolje na regionalnom takmičenju u Novom Gradu u okviru Malih olimpijskih igara, rekao je Srni predsjednik Društva pedagoga fizičke kulture Dejan Blagojević.
Regionalno takmičenje u košarci - Foto: SRNA
Regionalno takmičenje u košarciFoto: SRNA

U muškoj konkurenciji drugo mjesto osvojila je ekipa Osnovne škole "Dositej Obradović" iz Prijedora, a treće "Vuk Karadžić" iz Novog Grada, dok je u ženskoj konkurenciji druga bila Osnovna škola "Petar Mećava" Kostajnica, a treća Osnovna škola Vuk Karadžić" Novi Grad.

Najbolji igrač u ženskoj konkurenciji je Ena Јovičić iz Osnovne škole "Vasa Čubrilović", a najbolji strijelac Mila Čičić iz Osnovne škole "Petar Kočić" Prijedor.

U muškoj konkurenciji najbolji igrač je Andrija Šujica, a najbolji strijelac Luka Golić, obojica iz Osnovne škole "Danilo Borković".

Otvarajući današnje takmičenje u sportskoj dvorani, načelnik opštinskog Odjeljenja za društvene djelatnosti Mladen Јanjetović rekao je da opština Novi Grad podržava sportske aktivnosti, te da je za današnje nadmetanje učesnicima obezbijedila sokove i sendviče.

Današnje regionalno takmičenje u košarci, u okviru Malih olimpijskih igara, okupilo je šest muških i pet ženskih ekipa.