latinica  ћирилица
16/03/2024 |  07:51 ⇒ 08:46 | Autor: sputniknews.com

Јokićeve lekcije "najvećem svjetskom talentu" – Denver je na vrhu (VIDEO)

Košarkaši Denvera pobijedili su San Antonio rezultatom 117:106 u prvenstvenoj utakmici NBA lige, a srpski košarkaš Nikola Јokić bio je najefikasniji u redovima pobjednika.
Nikola Јokić (Foto: EPA-EFE/ADAM DAVIS SHUTTERSTOCK OUT) -
Nikola Јokić (Foto: EPA-EFE/ADAM DAVIS SHUTTERSTOCK OUT)

DŽoker je meč završio sa 31 poenom, sedam skokova i pet asistencija. Održao je lekciju talentovanom Viktoru Vembanjami.

Prvi pik na draftu Vembanjama stigao je u NBA ligu kako bi pokazao da je najveći svjetski košarkaški talenat. Neki su ga nazvali i najvećim talentom u istoriji sporta generalno.

Protiv Јokića se to baš i nije dalo primijetiti.

Popularni Vembi je još mlad, ovo mu je prva sezona, a Јokić je u pojedinim momentima pored njega izgledao kao zahuktali tramvaj za kog Francuz nije imao rješenje.

Dovoljno govori i podatak da je Јokić završio duel sa 31 poenom, a Vembanjama sa 17. U drugom poluvremenu nije bio raspoložen te je do poena stizao u momentima kada Nikole nije bilo na terenu.

DŽamal Marej je za Denver postigao 15 poena i 10 skokova, a DŽeremi Sohan je sa 19 poena bio najefikasniji u protivničkoj ekipi.

Denver je ovom pobjedom opet na vrhu NBA lige sa skorom od 47 pobeda i 20 poraza.

U ostalim utakmicama NBA lige, Nikola Јović dao je sedam poena i upisao pet asistencija u pobjedi Majamija nad Detroitom od 108:95. Šarlot Vasilija Micića poražen je od Finiksa sa 107:96, a srpski plejemejker odigrao je odličnu utakmicu u kojoj je ubacio 21 poen. Aleksej Pokuševski je dodao četiri poena, pet asistencija i tri skoka.

Toronto Darka Rajakovića poražen je sa 103:113 od Orlanda, dok Bogdan Bogdanović nije igrao za Atlantu koja je izgubila od Јute sa 122:124.