latinica  ћирилица
16/03/2024 |  16:20 | Autor: SRNA

Zaharova: Zapad napušta Ukrajinu

Nedavni neuspjesi ukrajinskih oružanih snaga na bojnom polju podstakli su zapadne zemlje da odustanu od podrške Kijevu, rekla je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
Marija Zaharova (Foto:  EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV, ilustracija) -
Marija Zaharova (Foto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV, ilustracija)

- Francuski predsjednik Emanuel Makron, šef EU za spoljnu politiku i bezbjednost Žozep Borelj i američki državni sekretar Entoni Blinken, koji su uvukli Ukrajinu, ukrajinski narod u ovaj strašni masakr, provocirajući ga i obećavajući im prelijepu svijetlu demokratsku budućnost, sada je napuštaju - navela je Zaharova.

Prema njenim riječima, zemlje Zapada neće braniti ukrajinski narod i suverenitet Ukrajine, ali će nastaviti da koriste Kijev da dobiju finansijske dobitke i da ratuju protiv Rusije.

- Sjećate se da su na početku na neki način bili zajedno sa Ukrajinom. Govorili su o ujedinjenom frontu, da su svi zajedno, da će Ukrajina postati dio te prelijepe evropske bašte. Međutim, kada se sve pretvorilo u fijasko, onda je to postao problem sa kojim će se suočiti Ukrajina sama - naglasila je Zaharova.