latinica  ћирилица
16/03/2024 |  17:47 ⇒ 17/03/2024 | 16:57 | Autor: SRNA

Paljanke drugoplasirane u finalu "Ritma Evrope" u Strumici

Drugo mjesto na finalnom takmičenju Međunarodnog muzičkog festivala za djecu i mlade "Ritam Evrope", koji je danas održan u Strumici u Sjevernoj Makedoniji, osvojile su Anđela Ždrale, Sofija Kusmuk, Helena Ćosić, Tara Blagojević, Mihaela Kovačević, Lana Poljaković sa Pala.
"Ritam Evrope" - Foto: SRNA
"Ritam Evrope"Foto: SRNA

Djevojke su kao nagradu dobile putovanje u Azerbejdžan, zemlju koju su predstavljale na takmičenju sa pjesmom "Kleopatra" Samire Efendi.

Učesnice su izjavile da su u veliko finale došle bez ikakvih očekivanja jer su svoj san ostvarile već time što su u Gradišci osvojile prvo mjesto na festivalu "Ritam Evrope", tako da će opština Pale ove godine biti domaćin tog takmičenja.

- Srećne smo i ponosne što smo opet najbolji ambasadori naše opštine. Zahvaljujemo načelniku Pala Bošku Јugoviću koji nam je pružio podršku - rekle su mlade Paljanke.

Na prvom Međunarodnom muzičkom festivalu za djecu i mlade "Ritam Evrope" u Strumici takmičilo se po pet prvoplasiranih učesnika iz Crne Gore, Srbije, Sjeverne Makedonije i Republike Srpske.