latinica  ћирилица
17/03/2024 |  17:58 ⇒ 18:03 | Autor: sputniknews.com

Pobjeda Zvezde za još veću prednost na tabeli

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Radnički iz Kragujevca rezultatom 5:0 u 26. kolu Superlige. S obzirom na Partizanov remi sa ekipom Mladosti iz Lučana, crveno-bijelima je pobjeda donijela četiri boda prednosti na tabeli.
Crvena Zvezda (Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC) -
Crvena Zvezda (Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC)

Sa jednim bodom više od Partizana, fudbaleri Crvene zvezde ušli su u meč sa gostima iz Kragujevca kojima su od starta pokazivali da su veliki favoriti.

Već u desetom minutu crveno-beli poveli su 1:0 golom Marka Stamenića. Gelor Kanga je centrirao, Stojan Leković, golman Radničkog, mogao je lako da zaustavi tu loptu, ali nije dobro procijenio njen let i Stamenić mu se gotovo prišunjao iza leđa.

Osman Bukari je nekoliko minuta kasnije imao veliku priliku kada je glavom poslao loptu ka protivničkom golu, ali je Leković tada dobro odradio svoj dio posla.

Igrao se 20. minut kada je Srđan Mijailović centrirao, a tu loptu Šerif Endijae petom poslao u mrežu za 2:0.

Prvu ozbiljniju šansu za goste imao je Kilijan Bevis u 30. minutu, ali lopta je otišla pored gola.

Tek što je počelo drugo poluvrijeme Slobodan Simović, kapiten Radničkog, dobio je žuti karton zbog udarca laktom Endijaea, a potom je nepuna tri minuta kasnije zbog starta sa leđa dobio i drugi poslije čega je isključen.

Crveno-bijeli nisu dugo čekali da iskoriste pogodnu situaciju sa igračem više. U 50. minutu drugi gol na meču, a treći za Zvezdu postiže Endijae.

Poslije nešto mirnijeg perioda, odličnu šansu je u 68. minutu za Zvezdu stvorio Piter Olajinka koji je poslije nekoliko driblinga poslao loptu do Hvanga koji je pogodio za 4:0.

Činilo se da je sve gotovo za goste, ali ne i za domaćina. Zvezda je nastavila da stvara šansa, a "petarda" je pala u 75. minutu. Za velikih 5:0 pogodio je Aleksandar Katai.

Pobjednik je bio jasan, ali fudbaleri Radničkog tražili su greške Zvezdinih fudbalera za potencijalnu priliku za gol, međutim nisu bili blizu toga da zatresu mrežu. Na prethodna četiri meča nisu primili gol, ali crveno-beli su naplatili za sve prethodne protivnike.