latinica  ћирилица
18/03/2024 |  17:07 ⇒ 19:41 | Autor: RTRS

Delegacija NSRS u Rusiji: Srpska među prvima pružila otpor hegemoniji (FOTO)

Delegacija Narodne skupštine Republike Srpske na čelu sa predsjednikom skupštine Nenadom Stevandićem posjetila je Fond za podršku javnoj diplomatiji Gorčakov u Ruskoj Federaciji.
Stevandić u posjeti Rusiji - Foto: Ustupljena fotografija
Stevandić u posjeti RusijiFoto: Ustupljena fotografija

Stevandić je istakao da je na panelu u kojem su učestvovali bilo riječi o međunarodnim odnosima, gdje je primjećeno da se međunarodni odnosi mijenjaju, te da će ubuduće više da zavise od multipolarnog svijeta, a manje od monopolarnog.

- Biće manje nametanja, a više saradnje. Republika Srpska je među prvima koja je pružila otpor hegemoniji, nametanju i oduzimanju prava narodima, te se nadamo da ćemo dobiti značajniju i bolju poziciju u budućnosti, da ne trpimo više pritiske, nego da razvijamo svoju Republiku i politiku - naveo je Stevandić.

Foto: Ustupljena fotografija

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić istakao je da su danas u Rusiji pokušali da objasne nelegalno djelovanje visokog predstavnika, te da je to tema, koja je otvorila brojne diskusije.

- Delegacija Republike Srpske uradila je sve što može na promociji svojih vrijednosti i zaštiti svojih prava - naveo je Žunić.

Foto: Ustupljena fotografija

Delegacija Narodne skupštine Republike Srpske, sa predsjednikom Nenadom Stevandićem na čelu boraviće u radnoj posjeti Ruskoj Federaciji, u Moskvi, u periodu od nedelje 17. marta do petka 22. marta. Delegaciju Narodne skupštine, pored predsjednika, i Žunića, čine i: Darko Banjac, Aleksandar Todorović i Aleksandar Trninić .