latinica  ћирилица
19/03/2024 |  18:24 ⇒ 20:46 | Autor: RTRS

Ko će u trku za gradonačelnika Banjaluke? (VIDEO)

Јoš se ne zna u koliko će kolona opozicija ići na izbore za gradonačelnika Banjaluke. Čvrstog dogovora nema ni u PDP-u.
Banjaluka - Foto: RTRS
BanjalukaFoto: RTRS

Draško Stanivuković i dalje uvjeren da je jedini kandidat koji može donijeti pobjedu stranci ali i opoziciji.

Za istu poziciju boriće se i Narodni front sa Јelenom Trivić koja očekuje podršku svih opozicionih stranaka ali ne i PDP-a.

Šest mjeseci do lokalnih izbora a u redovima opozicije nikada veći raskol i međusobne optužbe. U PDP-u u trci za gradonačelnika Banjaluke nezvanično dva imena - Igor Crnadak i Draško Stanivuković.

Čije će ime "prevagnuti" još se ne zna, ali u Stanivukovićevoj nezvaničnoj kampanji on je kandidat a i pobjednik.

- Vjerujem da će moja pobjeda biti ubjedljivija od 2020. godineЈa otvoreno kažem,smijem i želim to.Oni su svi tu kao neka opcija ali ja poštujem organe stranke."

Ko će podržati Stanivukovića, a ko Crnatka? Potpredsjednik PDP-a Milko Grmuša nedavno je tvrdio da njegov glas ide Crnatku, danas mijenja priču. Smiruje tenzije u stranačkom taboru.

- Mislim da je važno da prije svega u opoziciji iskristališemo politiku sa kojom možemo izaći pred građane i to je moj stav od početka. Ako se oko toga usaglasimo,mislim da će se pitanje gradonačelnika mnogo lakše riješiti - naveo je Grmuša.

Ni u Narodnom frontu stvari ništa nisu bolje. Predjsednica ove stranke Јelena Trivić smatra da bi ona bila idealan zajednički kandidat opozicije. Ima kaže, dovoljno političke snage ali, da li i podrške?

- Moje ime jeste na stolu da se o njemu razmatra i ja očekujem da dobiem podršku od drugih opozicionih stranaka osim PDP-a. Iako znam da će mnogi simpatizeri PDP-a glasati za mene a ne za Draška - navela je Trivićeva.

Ko će za koga glasati biće poznato tek u oktobru. A prije toga treba defnisati ko su kandidati za gradonačelnika Banjaluke. PDP bi sa konačnim imenom kandidata tebao izaći sedmog aprila, za kada je zakazana sjednica radne grupe.