latinica  ћирилица
19/03/2024 |  21:45 | Autor: TANЈUG

Marina Maljković: Biće ovo najjači olimpijski turnir u istoriji

Selektorka košarkašica Srbije Marina Maljković rekla je poslije žrijeba za Olimpijske igre da će ovo biti najjači turnir u istoriji i da će se njena ekipa tokom ljeta spremati uz ogroman rad.
Marina Maljković (foto: arhiva/EPA-EFE/MARTIN DIVISEK) -
Marina Maljković (foto: arhiva/EPA-EFE/MARTIN DIVISEK)

Srpkinje su svrstane u grupu A sa Španijom, Kinom i Portorikom.

- Ko god da je s nama u grupi, moj pristup je isti - rad, rad i samo rad. Treće Olimpijske igre zaredom su dokaz da je taj metod ispravan. Igračice se mijenjaju, ali je metod isti - prve su riječi Maljković poslije žrijeba u Švajcarskoj za sajt Košarkaškog saveza Srbije.

Istakla je da je ekipa Srbije jako mlada i nova, a takmičenje je izuzetno teško.

- Samo naivni mogu da misle da se bilo gdje u muškoj i ženskoj konkurenciji i u svim ostalim sportovima neće pojaviti najbolji sportisti ovog svijeta. Svi će doći i svi će igrati Olimpijske igre u Parizu - dodala je ona.

Svjesna je Maljković težine izazova.

- Činjenica je i da će ovo biti najteže takmičenje po mišljenju mnogih stručnjaka, kad je ženski košarkaški turnir u pitanju i to me raduje zbog ženske košarke, zbog ženskog sporta - istakla je Maljković.

Posebno je podvukla da je sve moguće uprkos mladosti koju ima ova ekipa.

- Uz ogroman rad ovog ljeta, trudićemo se da sakrijemo sve naše mane i da spremne idemo na najteže svjetsko takmičenje - zaključila je trofejna stručnjakinja.