latinica  ћирилица
20/03/2024 |  16:15 ⇒ 19:04 | Autor: RTRS

Dodik: Vjerujem da će Bolnica u Trebinju početi sa radom do kraja sljedeće godine (FOTO/VIDEO)

Vjerujem da će krajem sljedeće godine početi da radi nova bolnica u Trebinju, što je uspjeh koji može malo ko da zabilježi u regionu, poručio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, tokom obilaska gradilišta u Trebinju.
Milorad Dodik u Trebinju - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Milorad Dodik u TrebinjuFoto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Izgraditi ovakav kapitalni objekat pokazuje sposobnost društva da to uradi, izvođača da napravi, projektanta da projektuje, a to su sve naše domaće snage. Izgradnja bolnice ide brže nego što je dinamički predviđeno, i zahvalni smo izvođaču koji je angažovao sva sredstva da ubrza proces - rekao je  Dodik.

Dodik je istakao da se ovim objektom završava faza opremanja bolničkih objekata u Srpskoj.

- Ovo je veliki napor svih nas da se napravi nešto kapitalnog karaktera što ostaje generacijama koje dolaze, a potvrđuje našu sposobnost da smo mogli napraviti ovakav kapitalni objekat - poručio je Dodik. 

Predsjednik Srpske je naglasio da trebinjska bolnica uspješno posluje zahvaljujući direktoru i njegovom timu.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić naglasio je da je sljedeća faza gradnje nove bolnice u Trebinju rješavanje infrastrukturnih pitanja.

- Bolnica finansijski odlično stoji, posljednje tri do četiri godine poslovala je pozitivno. Uz finansijsku stabilizaciju i ovaj novi objekat rješavamo pitanje zdravstvenih potreba stanovništva u Hercegovini - rekao je Šeranić.

Podsjećamo, izgradnja nove bolnice u Trebinju jedna je od velikih investicija u Republici Srpskoj.

 Tri nezavisna objekta, koji će činiti okosnicu novog komleksa, na površini od 17.500 metara kvadratnih, dobijaju ozbiljnije građevinske konture.

 Izgradnju i opremanje finansira Vlada Republike Srpske sa 128,4 miliona KM.

Pacijenti iz Hercegovine ubuduće ne bi trebalo da odlaze na liječenje u druge zdravstvene ustanove.

Grubi građevinski radovi trebalo bi da budu završeni do kraja februara naredne godine. U jednom dijelu, majstori vić idu i ispred plana.

Uporedo sa građevinskim radovima, teku i pripreme stručnog kadra. Ostvarena je saradnja sa svim ustanovama sekundarne i tercijarne zaštite u Republici Srpskoj, i sa Institutom Dedinje, s obzirom na to da je u planu otvaranje i opremanje angio sale.