latinica  ћирилица
22/03/2024 |  16:55 ⇒ 17:28 | Autor: RTRS

Skupština grada Banjaluka: Rezolucija o izmještanju kladionica (VIDEO)

Nastavljena je 27. redovna sjednica Skupštine grada Banjaluka. Odbornici, između ostalog, raspravljaju i o Prijedlogu nacrta rebalansa budžeta za ovu godinu, rezoluciji o zabrani rada kladionica, kazina i automat klubova i izgradnji prve sportske Gimnazije. Najviše pažnje izazvala je rezolucija o izmještanju kladionica.
Banjaluka, gradska skupština - Foto: RTRS
Banjaluka, gradska skupštinaFoto: RTRS

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković izjavio je da će kladionice koje se nalaze na udaljenosti oko 500 metara od škole "plaćati tolike takse da bi im bilo bolje da zatvore".

- Grad Banjaluka se obavezuje u zakljčku koji predlaže da će takse za kladionice i kockarnice u blizini škola staviti na maksimum 25.000 km za svaku filijalu i podužnicu u bizini škola, sve do trenutka dok se ne izmijeni na nivou Skupštine Republike Srpske za koju se sada potpisuje peticija - rekao je Stanivuković.

Ljubo Ninković, predsjednik Skupštine grada Banjaluka navodi da je nekoliko rečenica koje su napisane u vezi rezolucije o zabrani rada kladionica, kazina i automat klubova, činilo je populistički akt.

- Nismo imali nikakve odluke koje bi trebalo da definišu povećanje takse i zbog toga drago mi je da će doći do proširenja ove rezolucije jer je naše opredjeljenje da podržimo sve ono o čemu smo pričali - jasan je Ninković.