latinica  ћирилица
22/03/2024 |  22:05 | Autor: N1

Orlić: Ne vjerujemo da su državljani BiH bili u dvorani Krokus

Ambasador BiH u Moskvi Ivan Orlić rekao je večeras da za sada nema informacija da su državljani BiH boravili u koncertnoj dvorani Krokus u Moskvi, ali da su u stanju pripravnosti cijelu noć ukoliko nekome od državljana BiH zatreba pomoć.
Ivan Orlić (Foto: Facebook/Ivan Orlic) -
Ivan Orlić (Foto: Facebook/Ivan Orlic)

- Večeras negdje oko 20 časova po moskovskom vremenu sve nas je zatekla ova užasna vijest o tragediji u koncertnoj dvorani Krokus sity. To je 20-ak kilometara od centra Moskve. U dvorani koja je kapaciteta 9.000 mjesta, okuipo se veliki broj obožavalaca popularne rok grupe u Rusiji. Јedna grupa uniformirasih osoba bez ikakvih oznaka je ušla i pucala po nevinim ljudima. Za sada se govori da ima 40 mrtvih i dva tri-puta više ranjenih. Sve službe su na terenu. Predsjednik Putin je izdao naređenje da se učine svi napori da se situacija sanira - istakao je ambasador.

Orlić je naglasio da nemaju nikakve informacije da su bh. državljani na mjestu te tragedije.

- Nema niti nekog posebnog razloga da bih vjerovao da su naši držvljani bili na tom koncertu. Osoblje Ambasade i ja smo u pripravnosti za pružanje pomoći našim građanima. Noćas i sutra je nama radni dan - rekao je Orlić.