latinica  ћирилица
23/03/2024 |  07:51 | Autor: RTS

Deveti uzastopni poraz Toronta, Oklahoma lako do pobjede

Košarkaši Toronto reptorsa koje predvodi srpski trener Darko Rajaković upisali su deveti uzastopni poraz u NBA ligi. Oklahoma je bila bolja na gostujućem terenu 123:103.
Košarka - Foto: RTRS
KošarkaFoto: RTRS

Oklahoma je upisala 49. pobjedu u dosadašnjem dijelu sezone i izjednačila se po broju trijumfa sa Denver nagetsima u Zapadnoj konferenciji, imaju po 49. Denver ima jednu odigranu utakmicu više i jedan poraz više od Oklahome - 21.

Meč u Torontu bolje je otvorio domaći tim, serijom od 7:0. Reptorsi su u nekoliko navrata tokom prve deonice imali dvocifrenu prednost. Oklahoma je uspjela da smanji zaostatak na početku druge četvrtine, a potom je i preokrenula tok utakmice.

Gostujući tim je lako pronalazio rješenje u napadu i efikasnom odbranom jednostavno zaustavljao protivničke košarkaše. Tokom treće dionice Oklahoma je uglavnom održavala dvocifrenu predost i potom lako stigla do trijumfa.

Najefikasniji igrač u domaćem timu bio je Grejdi Dik sa 21 poenom, pet skokova i jednom asistencijom. U ekipi Oklahome najbolji je bio Šaj Gildžos-Aleksander sa osam asistencija i sedam skokova.

Oklahoma će u narednom kolu igrati protiv Milvoki baksa, a Toronto će pokušati da prekine seriju poraza u utakmici protiv posljednjeplasirane ekipe na Istoku - Vašington vizardsa.