latinica  ћирилица
23/03/2024 |  10:24 ⇒ 10:32 | Autor: SRNA

Runić: Na narednoj sjednici Opštinskog vijeća odluka o osnivanju centra za socijalni rad

Odluka o osnivanju centra za socijalni rad u Drvaru biće razmatrana na narednoj sjednici Opštinskog vijeća, koja će biti održana početkom aprila, izjavila je načelnik Dušica Runić.
Dušica Runić - Foto: RTRS
Dušica RunićFoto: RTRS

- Opština je u završnoj fazi donošenja odluke o formiranju centra za socijalni rad. Nadamo se da će centar početkom rada imati sređeno stanje u oblasti socijalnih davanja - rekla je Runićeva.

Runićeva je napomenula da je veliki broj stanovništva u Drvaru na ivici siromaštva zbog niskih i nedovoljnih primanja, ali i bolesti, te da je opštinski budžet preopterećen socijalnim davanjima jer je mnogo Drvarčana u stanju socijalne potrebe.

Prema njenim riječima, po nalogu kantonalnog Ministarstva rada, zdravlja, socijalne zaštite i izbjeglih u opštini Drvar se sprovodi revizija korisnika stalne novčane pomoći, a isplata ovih kantonalnih davanja obustavljena je od 1. novembra 2023. godine, dok revizija ne bude završena.

- Svi korisnici koji ostanu u pravu primanja dobiće retroaktivno ove naknade - rekla je Runićeva.

Runićeva je navela da je do danas na području Drvara urađeno mnogo posla kada je riječ o stanju na terenu.

Opština Drvar izdvaja i značajna sredstva za finansiranje i sufinansiranje smještaja korisnika u domove i specijalizovane ustanove.