latinica  ћирилица
24/03/2024 |  10:37 ⇒ 10:37 | Autor: SRNA

Vulin: NATO planirao da uništi Srbiju, a uništio međunarodno pravo

Bivši direktor Bezbjednosno-informativne agencije Srbije Aleksandar Vulin rekao je da je NATO, agresijom 1999. godine na Saveznu Republiku Јugoslaviju, htio da uništi Srbiju, u čemu nije uspio, ali je uništio međunarodno pravo.
Aleksandar Vulin (foto: TANJUG / OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE / ANTON ANTANASIJEVIC) -
Aleksandar Vulin (foto: TANJUG / OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE / ANTON ANTANASIJEVIC)

Govoreći o bombardovanju SRЈ, Vulin je naveo da NATO uvijek obmanjuje svijet kada bira osnove za svoje djelovanje i da je tako obmanjivao kada je tvrdio da su Srbi zločinci "koji vrše genocid" na Kosovu i Metohiji.

- NATO bombardovanje SRЈ je poslednji veliki nekažnjeni zločin 20. vijeka, za koji niko nikada nije odgovarao, niti želi da odgovara - rekao je Vulin za RIA "Novosti".

On je istakao da je NATO 1999. prevario svijet, kao što je ranije prevario SSSR navodnim garancijama da se neće širiti na Istok, a kasnije Rusiju tvrdnjama da će ispoštovati Minske sporazume.

- Isto tako su lagali cijeli svijet da su Srbi zločinci koji vrše genocid na teritoriji Kosova i Metohije. Lagali su da Sadam Husein ima oružje za masovno uništenje, da Moamer Gadafi želi da napadne ostatak planete i da će u Avganistanu doći do mira - podsjetio je Vulin.

Navodeći da su Srbi znali istinu dok je NATO lagao cijeli svijet, on je poručio da istina glasi da je NATO htio da uništi Srbiju, ali je uništio međunarodno pravo.

- Srbija je preživjela, ali međunarodno pravo nije. Duh je pušten iz boce. Niko nikada neće moći da zaustavi promjene granica - zaključio je Vulin.