latinica  ћирилица
27/03/2024 |  22:01 ⇒ 22:45 | Autor: RTRS

Stevandić: Očekujem konsenzus - ozbiljan narod razmišlja unaprijed (VIDEO)

Sutra će biti održana posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske. Na dnevnom redu je jedina tačka: Razmatranje aktuelne bezbjednosne i političke situacije u svijetu i njenog uticaja na Republiku Srpsku. Ovu tačku predložili su predsjednik Republike, predsjednik Narodne skupštine, premijer i srpski član Predsjedništva BiH.
Nenad Stevandić - Foto: RTRS
Nenad StevandićFoto: RTRS

Predsjednik Parlamenta Srpske Nenad Stevandić nada se da će se sutra uspostaviti neka vrsta konsenzusa, koji neće biti u vezi sa odnosom vlasti i opozicije i njihovim međusobnim razlikama, nego sa političkim trenutkom kada bi trebalo da se zaštiti Republika Srpska.

Ne smijemo da potcijenimo mogućnost terorističkih akata u BiH, rekao je Stevandić u emisiji Telering.

Dodaje da ozbiljan narod razmišlja unaprijed.

- Mi ćemo donijeti politički stav da se zna da ni jedan Srbin nije bio terorista ni na čelu nekog pokreta. To mora jasno da prezentujemo. Ali da se branimo od terorizma. Terorizam se dešava kada su ispoštovana tri faktora. Prvo mržnja - to mi u BiH imamo, drugo - dostupnost mete i treće - da imate oružje ili novac. Sve te tri stvari u BiH već postoje. Ako one postoje treba da objasnimo građanima - izjavio je Stevandić.