latinica  ћирилица
28/03/2024 |  09:37 ⇒ 10:38 | Autor: RTRS

Vrhovac: Uspješan Investicioni forum u Istanbulu u organizaciji IRB Srpske (VIDEO)

IRB Republike Srpske, na čelu sa v.d. direktorom Draženom Vrhovcem, predstavila je turskim privrednicima konkretne ponude za ulaganje i upoznala ih sa stimulativnom poreskom politikom Vlade Republike Srpske i prednostima za ulaganje u Republiku Srpsku u odnosu na zemlje regiona i Evropske unije.
Dražen Vrhovac - Foto: RTRS
Dražen VrhovacFoto: RTRS

- Izuzetno sam zadovoljan i odzivom privrednika na forumu, kao i njihovim interesovanjem za ono što Republika Srpska nudi. Predstavili smo našu komparativnu prednost kad je u pitanju poreska politika, kao i kapitalne projekte koje Vlada Republike Srpske realizuje u Republici Srpskoj - rekao je Vrhovac u našem Јutarnjem programu.

Cilj foruma u Istanbulu, ističe Vrhovac, bio je da se turskim privrednicima i preduzećima prenesu detaljne informacije o konkretnim ponudama za ulaganje, kao i da se upoznaju sa stimulativnom poreskom politikom Vlade Republike Srpske i prednostima za ulaganje u Republiku Srpsku u odnosu na zemlje regiona i Evropske unije.

- Pokazali smo i njima i nama da možemo organizovati privredne forume. U ovoj godini obići zemlje koje su pokazale želju da investiraju u Srpsku, a to su pored Turske, Austrija, Italija i Njemačka - kaže Vrhovac.

Istanbul je, dodaje, izabran kao destinacija zbog velikog interesovanja turskih privrednika tokom "Invest foruma" u Banjaluci, kao i zbog dobrih bilateralnih odnosa Republike Srpske i Turske.

- Vidno se osjeti dobar odnos predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana, što je sve zajedno dobar znak raspoloženja za ulaganje u Republiku Srpsku. Naš adut je poreska politika, zbog koje u regionu nemamo konkurenciju - naveo je Vrhovac.

Vrhovac je rekao da je dogovorena i naredna posjeta Turskoj sa temom investiranja u Republiku Srpsku, kao i da je mnogo kompanija već potvrdilo učešće na Drugom Invest forumu, koji je u planu da bude održan početkom decembra na Јahorini.

Investicioni forum u Istanbulu dio je ovogodišnjih aktivnosti koje su proistekle iz prvog velikog i uspješnog invest foruma u septembru prošle godine u Banjaluci, u organizaciji IRBRS i Vlade Republike Srpske.