latinica  ћирилица
29/03/2024 |  12:47 | Autor: TANЈUG

Pupovac: Koalicije nećemo praviti sa mrziteljima SDS S i Srba generalno

Samostalna demokratska srpska stranka (SDS S) predala je danas izbornu listu za parlamentarne izbore, 17. aprila, a predsjednik stranke Milorad Pupovac je novinarima rekao da koalicije prave sa onima koji su bliži SDS S-u, prije nego sa onima koji kampanju zasnivaju na osnovu mržnje prema predstavnicima Srba i Srbima generalno.
Milorad Pupovac - Foto: Screenshot/YouTube
Milorad PupovacFoto: Screenshot/YouTube

Na konstataciju da to znači da je SDS S blizi HDZ-u, Pupovac je rekao: "To nisam rekao".

Upitan da li je zadovoljan HDZ-om i njihovim odnosom prema srpskoj nacionalnoj manjini s obzirom na to da su partneri u aktuelnoj vladi i, uz podsjećanje na ijzavu iz rasprave u parlamentu u kojoj je poslanik HDZ-a Јosip Begonja rekao "samostan male braće nikad neće biti manastir sitnih burazera", na koju SDS S nije reagovao, Pupovac je kazao:

- Ne stižemo da reagujemo na sve. Ne reagujemo ni na sve (Ivan) Penavine izjave - rekao je Pupovac na šta mu je novinar rekao da "Penava (predsjednik Domovinskog pokreta i gradonačelnik Vukovara) nije partner SDS S-a kao HDZ".

- Ne reagujemo ni na sve izjave predsjednika Republike, ni pojedinih poslanika SDP-a, ne reagujemo ni na neke koje možda vi favorizujete pa ne vidite šta govore - rekao je Pupovac i dodao da neće odgovarati na pitanja koja SDS S uvlače u kampanju drugih stranaka, te da u tome neće učestvovati.

- Odluke o koalicijama donosićemo poslije izbora, kada vidimo kakav je raspored glasova i kakva je volja većine hrvatskih birača, kao i kakvi su programi i ljudi, koji predstavljaju tu volju - jasan je Pupovac.

SDS S je predao listu za 12. manjinsku izbornu jedinica, gdje im prema zakonu pripadaju tri poslanička mjesta. U pratnji Popovca, koji je kandidat za poslanika na izbornoj listi, bile su i kandidatkinje Dragana Јeckov i Anja Šimpraga, kao i trojica zamjenika kandidata.