latinica  ћирилица
29/03/2024 |  17:37 ⇒ 19:40 | Autor: RTRS

Miličević: SDS-u ugašen račun zbog sankcija, ugrožena egzistencija preko 30 zaposlenih (AUDIO)

Račun Srpske demokratske stranke preko kojeg je ova partija funkcionisala zbog sankcija je danas ugašen, čime je njeno finansiranje dovedeno pod znak pitanja, a preko 30 zaposlenih ostaje bez svojih zakonito zarađenih plata, potvrdio je predsjednik SDS-a Milan Miličević.


Milan Miličević - Foto: Ustupljena fotografija
Milan MiličevićFoto: Ustupljena fotografija

- Sve je urađeno kroz skraćenu proceduru, što je po nema nezakonito.  Mi smo već pokrenuli formalno pravno sve one radnje koje treba da pokrenemo, prema Agenciji za bankarstvo, kao i ombdusmanu - naglasio je Miličević.

Miličević je istakao da preko 30 radnika u SDS radi u opštinskim odborima, od tehničkih sekretara do dijela ljudi koji rade u sekretarijatu u Banjaluci.

- U ovom momentu, formalno pravno oni ne mogu da prime platu bez računa firme. Međutim, stranka mora voditi računa o svojim ljudima i mi ćemo, do momenta otvaranja računa, omogućiti im da normalno žive. Oni neće ostati nezbrinuti, sve do momenta kada ponovo budemo imali aktivan račun - rekao je Milićević.

Kako on dodaje, finansijski, partija će ubuduće veoma teško funkcionisati, jer su tokovi novca obustavljeni i ugrožena su prava da SDS funkcioniše kao stranka.

- Zatvaranje računa ne ugrožava njeno političko djelovanje i ljeno pojavljivanje na izborima, ali nam svakako otežava rad - rekao je Miličević.

Razlog gašenja računa SDS su sankcije SAD.

Naime, SDS je jedina politička partija koja se nalazi na crnoj listi Kancelarije za kontrolu strane imovine (OFAC).