latinica  ћирилица
02/04/2024 |  13:44 ⇒ 16:02 | Autor: SRNA

Bečka policija: Istraga u slučaju Danke Ilić u punom jeku

Bečka policija saopštila je da je istraga u slučaju nestale dvogodišnje Danke Ilić iz Bora, a u vezi sa video-snimkom na kojem se, kako se sumnja, vidi djevojčica sa dvije rumunske državljanke u Beču od nedjelje u punom jeku.
Austrijska policija (Foto: EPA/CHRISTIAN BRUNA) -
Austrijska policija (Foto: EPA/CHRISTIAN BRUNA)

- Pokrajinska kriminalistička služba provjerava da li je riječ o nestaloj dvogodišnjakinji iz Srbije. Različite opcije se ispituju, koriste se i tehnička pomagala. Detalje o istrazi trenutno ne možemo da iznosimo u javnost - navodi policija.

Bečka policija dodaje da su srpske vlasti uputile zahtjev za istragom, da je svjedok saslušan, a video koji je napravio preuzet na analizu.

- Tačne okolnosti, posebno da li se stvarno radi o nestaloj djevojčici, predmet su istrage. Trenutno nema više informacija. Čim budemo imali novih informacija, mi ćemo ih saopštiti - navodi bečka policija.

U saopštenju za "Kosovo onlajn" podsjeća se da je državljanin Srbije, koji živi u Beču 30. marta oko 20.00 časova u centru Beča vidio djevojčicu koja liči na nestalu Danku Ilić u pratnji dvije žene, koje je i snimio na jednoj stanici.