latinica  ћирилица
02/04/2024 |  13:50 | Autor: SRNA

U petak počinje "Dučićev dan"

Kulturna manifestacija "Dučićev dan", posvećena velikom srpskom pjesniku Јovanu Dučiću, počeće u petak, 5. aprila u Trebinju, naučnim skupom "Poezija i poetička misao Novice Tadića".
Јovan Dučić -
Јovan Dučić

Organizatori su najavili da će naučni skup biti održan u Velikoj sali Skupštine grada Trebinja, a istog dana od 18.30 časova biće upriličen i događaj "Јoš dvije, tri riječi o jeziku, rode", odnosno promocija knjige "Zavet i Megalopolis" profesora Slobodana Vladušića.

Program maturanata trebinjske Gimnazije "Јovan Dučić" i učenika Muzičke škole Trebinje pod nazivom "Dučiću s ljubavlju" biće održan uoči Blagovijesti, 6. aprila, na Trgu pjesnika u Trebinju od 9.30 časova, a nakon toga će biti nastavljen naučni skup u Velikoj sali Skupštine grada od 10.30 časova.

Tog dana od 18.00 časova biće promovisan zbornik o Lazi Kostiću, nastao na prošlogodišnjem skupu, kao i izložba "Nikola Tesla - čovjek iz budućnosti".

U nedjelju, 7. aprila, na dan upokojenja Јovana Dučića, u Hercegovačkoj Gračanici biće služeni liturgija i pomen poznatom pjesniku.