latinica  ћирилица
02/04/2024 |  15:17 ⇒ 15:28 | Autor: RTRS

Potrebna dalja ulaganja u RiTE "Ugljevik"

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić, predstavnici Uprave matičnog preduzeća Elektroprivreda Srpske, Rudnika i termoelektrane "Ugljevik" i kompanije Komsar istakli su na današnjem sastanku potrebu za dalja ulaganja u RiTE radi održanja proizvodnje i nesmetanog rada postrojenja.
Sastanak u Banjaluci - Foto: Ustupljena fotografija
Sastanak u BanjaluciFoto: Ustupljena fotografija

Na sastanku u Banjaluci zaključeno je da je s ciljem održanja što duže pogonske spremnosti postrojenja potrebno da Elektroprivreda Republike Srpske u saradnji sa RiTE "Ugljevik" predloži model finansiranja revitalizacije rudnika i termoelektrane, u skladu sa posljednjom ekspertizom izrađenom za potrebe matičnog preduzeća Elektroprivrede i Vlade Republike Srpske, saopšteno je iz Ministarstva.

Potvrđena je inicijativa koja je predložena na prethodnom sastanku RiTE "Ugljevik" i kompanije Komsar u Ugljeviku da se do petka formira radna grupa koju će činiti predstavnici matičnog preduzeća ERS-a, predstavnika RiTE "Ugljevik" i kompanije Komsar.

Primarni zadatak te grupe biće, kako se navodi, analiza Sporazuma o saradnji iz 2013. godine između preduzeća RiTE "Ugljevik" i kompanije Komsar, te predlaganje rješenja za unapređenje sporazuma i odnosa definisanih njime.

Na sastanku je konstatovano da je navedena ekspertiza jasna podloga i smjernica koju bez odgađanja i maksimalnim zalaganjem trebaju realizovati uprava RiTE "Ugljevik" i uprava matičnog preduzeća.

Na taj način, primjenom zaključaka iz ove ekspertize, osiguraće se rad svih zavisnih preduzeća u sistemu ERS-a, pa i RiTE "Ugljevik", dodaje se u saopštenju.