latinica  ћирилица
02/04/2024 |  15:22 ⇒ 17:24 | Autor: RTRS

Višković: Podrška kompaniji iz Beograda za ulaganje u Srebrenici

Premijer Republike Srpske Radovan Višković istakao je danas da je Vlada spremna da pruži svu raspoloživu podršku kompaniji Malbeks iz Beograda koja je zainteresovana za pokretanje proizvodnje pomfrita u fabrici Srebreničanka.
Sastanak u Banjaluci - Foto: Ustupljena fotografija
Sastanak u BanjaluciFoto: Ustupljena fotografija

Višković je danas u Banjaluci razgovarao sa vlasnikom i direktorom kompanije Malbeks iz Beograda Milanom Bjelićem i načelnikom opštine Srebrenica Mladenom Grujičićem o mogućnostima investiranja ove kompanije na području Srebrenice.

Premijer Republike Srpske upoznao je Bjelića o podsticajima koje Vlada daje investitorima u Srpskoj, istakavši da Republika ima najstimulativnije poreske stope u okruženju, kao i najpovoljniju cijenu električne energije.

Bjelić je naveo da je ovom investicijom planirano otvaranje novih radnih mjesta, otkup domaćeg krompira, te dalje proširenje kapaciteta fabrike Srebreničanka.

On je upoznao Viškovića o dosadašnjim uspješno realizovanim projektima ove firme u Srbiji, Sjevernoj Makedoniji, Crnoj Gori, Turskoj i drugim zemljama, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.