latinica  ћирилица
02/04/2024 |  16:34 ⇒ 18:53 | Autor: RTRS

Dodik o posjeti Orbana Srpskoj: Dolazi nam veliki i pravi prijatelj (VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da je mađarski premijer Viktor Orban veliki i pravi prijatelj Republike Srpske.
Dodik i Orban - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Dodik i OrbanFoto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Dodik je podsjetio da Orban dolazi u Srpsku u četvrtak i da je ovo druga posjeta mađarskog premijera Republici Srpskoj za godinu dana.

- Mi imamo veoma konkretne projekte i imamo konkretne razgovore o tome kako sarađujemo i poštujemo liderstvo koje je Orban pokazao. On je jedan od najsnažnijih evropskih lidera sada u okviru Evropske unije i to se pokazuje na mnogim mjestima i to je nama čast - rekao je Dodik.

On je istakao da je Orban pokazao da može u veoma kompleksnim odnosima da vodi Mađarsku kao zemlju članicu Evropske unije i NATO, da izbjegne sukob za svoj narod i da se usmjeri ka razvoju.

Dodik je rekao da će Orbanova posjeta Banjaluci biti prilika za analizu svega što je od sada urađeno.

- Mi smo već ranije dogovorili da ćemo svakih šest mjeseci razgovarati o tome šta je urađeno. Program u poljoprivredi se pokazao kao veoma uspješan. Sada nas čeka lakrdija u kojoj Nijemci zabranjuju projekte, oni još nisu otkazali nijedan projekat, a najavljivali su to prošle godine. Njemačke kompanije su ostale u ugovoru, toliko koliko poštuju saveznu Vladu - rekao je Dodik.