latinica  ћирилица
02/04/2024 |  18:04 ⇒ 03/04/2024 | 15:33 | Autor: RTRS

Dodik: "Trojka" vuče BiH naprijed

Predsjednik Naše stranke Edin Forto rekao je da "Trojka" vuče BiH naprijed, a nazad svi oni koji blokiraju evropski put i povlačenje sredstava iz Brisela.
Edin Forto - Foto: RTRS
Edin FortoFoto: RTRS

- Svako ima svoju politiku i svako treba za sebe da odgovara. Ove unutrašnje stvari to neka, ali dajte prema Briselu to da ispunimo - istakao je Forto za Kliks i dodao da su za napredak na EU putu zaslužni svi, neko manje neko više.

Forto je pozvao sve u vlasti na nivou BiH da se dogovore, ističući da "Trojka" ima svoju politiku i ne ide u druge države po mišljenje.

- Moramo radoto, moramo usvojiti budžet, zakon o sudu i uzeti onih 150 miliona iz Brisela. Sve drugo je šuplja priča. Hajmo uzeti ono što možemo uraditi sad zajedno sa Briselom. Ništa to ne sprečava ni HDZ ni SNSD i njihove da nastave  sa svojom politikom i onim za šta se bore, ali razgovarajmo i riješimo ovo - rekao je on.

Forto je rekao da lider SNSD-a Milorad Dodik treba da stoji iza svojih riječi, poručujući da ne mogu proći ultimatumi u zemlji u kojoj se sve provodi konsenzusom.

On je istakao da svi u BiH imaju idnetične poluge blokade, ali da to nije rješenje.