latinica  ћирилица
03/04/2024 |  12:41 ⇒ 18:49 | Autor: RTRS

Јuniori Igokee u velikom stilu krenuli u odbranu pehara Lige šampiona

Јuniori Igokee savladali su ubjedljivo grčki AEK (90:55) na završnom turniru Lige šampiona koji se igra u Debrecinu.
Јuniori Igokee krenuli pobjedom - Foto: Ustupljena fotografija
Јuniori Igokee krenuli pobjedomFoto: Ustupljena fotografija

Po četvrtinama je bilo: 26:16, 26:8, 20:18, 18:13.  

Tim iz Aleksandrovca brani pehar osvojen prošle godine u Brusi, a kako se krenuli u prvom kolu ovogodišnjeg izdanja, mogu se očekivati i te kako dobre vijesti iz Mađarske.

Izabranici trenera Borisa Јankovića od starta meča nametnuli su jak tempo, povećavajući prednost na svom kontu. Već nakon prvih deset minuta Igosi su imali +10, a razlika do odmora porasla je na velikih +28 (52:24).

Luka Јovičić ubacio je 13 poena, a Andrej Vuleta je dodao 12, dok je Andrej Aćimović upisao 11 skokova. Prvo ime kod Grka bio je Kalidis sa 14 poena.

Igokea se nalazi u grupi B sa AEK-om i češkim Nimburkom, koji je takođe savladao Grke (110:85), pa je sada jasno da će se borba za prvo mjesto voditi između Igokee i Nimburka, a taj duel na rasporedu je sutra od 11.00 časova.

Za razliku od prošle godine kada je Turskoj bilo 10 ekipa podjeljenih u dvije grupe sa po pet sastava, u Debrecinu imaju četiri grupe sa po tri ekipe, a samo pobjednici idu u polufinale.

U grupi A su Ritas, Tenerife, Promiteas, Debrecin, u grupi C Tofaš, Ludvigzburg, Opava i u grupi D Hapoel Јerusalim, Galatasaraj i Oldenburg.

Kompletan snimak utakmice Igokea - AEK možete pogledati na zvaničnoj stranici FIBA Lige šampiona.