latinica  ћирилица
07/04/2024 |  07:33 ⇒ 11:25 | Autor: RTRS

Nastavlja se potraga za tijelom Danke Ilić, detaljno pregledana dvorišta komšija i okolni bunari

Policija i dalje traga za tijelom male Danke Ilić. Prikupljaju se dokazi, provjerava više lokacija oko Bora. Dvojici osumnjičenih za ubistvo dvogodišnjeg djeteta određen je pritvor do 30 dana. Uhapšeni su brat i otac jednog od osumnjičenih, zbog sumnje da su mu pomogli da sakrije tijelo devojčice.
Policija Srbije (Foto:  TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ) -
Policija Srbije (Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ)

Nastavlja se potraga za tijelom dvogodišnje djevojčice Danke Ilić. Detaljno su pregledana dvorišta komšija i okolni bunari.

Nakon 10 dana potrage i detaljnih provjera svih tragova i informacija, policija je uhapsila dva 50-godišnja muškarca iz Bora, osumnjičena za ubistvo i oni su sprovedeni na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Zaječaru.

Njima je određen pritvor do 30 dana. Na teret im se stavlja krivično djelo – teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Tužilaštvo je saopštilo da je D. D. priznao zločin, dok se Ј. S. branio ćutanjem. Uhapšeni otac i brat jednog od osumnjičenih zbog sumnje da su pomogli da se tijelo premjesti na za sada nepoznatu lokaciju.

Komentarišući ubistvo dvogodišnje devojčice Danke Ilić, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će predložiti Vladi da se ponovo uvede smrtna kazna za najteža krivična djela.