latinica  ћирилица
07/04/2024 |  09:56 ⇒ 09:57 | Autor: SRNA

Ljevnaić: Јahorina - sinonim za kvalitetno skijanje i nezaboravno iskustvo

Zimska sezona na Јahorini bila je izazovna, ali su zahvaljujući napornom radu i efikasnom sistemu za vještačko osnježavanje prevaziđene sve prepreke i bilo je 127 dana neprekidnog skijanja, a fokus u budućnosti biće pametno investiranje kako bi svaki uloženi resurs donio maksimalnu korist, rekao je Srni direktor Olimpijskog centra "Јahorina" Dejan Ljevnaić.
Јahorina - Foto: RTRS
ЈahorinaFoto: RTRS

- Sezona se završila 31. marta, a pružili smo nezaboravna iskustva za 250.000 posjetilaca koji su ostvarili 1.800.000 prolaza - istakao je Ljevnaić.

On je naglasio da se sistem za vještačko osnježavanje pokazao ključnim za uspjeh jer bez njega skijalište ne bi moglo raditi nijedan dan.

- Tokom tog perioda stvoreno je 400.000 metara kubnih snijega. Ove brojke svjedoče o tome koliko je naša infrastruktura ključna za održavanje kvalitetnih uslova za skijanje - rekao je Ljevnaić.

On je istakao da su u toku sezone imali više od 80 dana sa popustima na ski-karte, kako bi opravdali povjerenje skijaša.

- I prema budućnosti smo usmjereni sa istim entuzijazmom, pa ćemo nastaviti sa naporima na poboljšanju infrastrukture i usluga kako bismo osigurali da Јahorina ostane sinonim za kvalitetno skijanje i nezaboravno iskustvo - rekao je Ljevnaić.

Ljevnaić je najavio da će fokus biti na pametnom investiranju kako bi bilo obezbijeđeno da svaki uloženi resurs donosi maksimalnu korist.

- Prepoznajemo važnost prilagođavanja tehnologije kao odgovora na izazove poput nedostatka snijega i promjene klimatskih uslova. Integrisaćemo inovativna rješenja koja će nam omogućiti da efikasno upravljamo situacijama sa nedostatkom snijega, osiguravajući time stabilnost i kontinuitet sezona - rekao je Ljevnaić.

LjETNA SEZONA SA MNOGO DOGAĐAЈA I ATRAKCIЈA

Ljevnaić je rekao da su planovi usmjereni na ljetni turizam, ali da, svjesni visokih cijena, moraju povesti računa o turistima. On je dodao da sa stanovišta ekonomske stabilnosti ljetni turizam pruža značajnu priliku s obzirom na klimatske promjene koje idu na ruku ovom segmentu.

- Zato treba prilagoditi cijene kako bi se očuvao konkurentni položaj i privukli novi posjetioci - napomenuo je Ljevnaić.

Prema njegovim riječima, počele su pripreme za ljetnu sezonu koja će početi krajem juna, a ove godine Olimpijski centar sprema se da nadmaši sva očekivanja, donoseći mnoge pogodnosti i promocije, kao i zabavu koja će zadovoljiti svačiji ukus.

Ljevnaić je istakao da će sa više od 20 ljetnih atrakcija Јahorina ponuditi razne aktivnosti za sve posjetioce bez obzira da li neko voli adrenalinske izazove ili opuštajuće aktivnosti, i siguran je da će svi pronaći nešto što će ih oduševiti.

On je rekao da pripremaju mnogo promo perioda kako bi svima omogućili pristup njihovim atrakcijama uz povoljne cijene - Јahorina će biti domaćin velikog broja događaja tokom ljeta, među kojima se izdvajaju "Јahorina hab", koji okuplja kreativce i preduzetnike, zatim "Јahorina škola engleskog jezika" /Јahorina English School/, koja omogućava usavršavanje jezika u predivnom planinskom okruženju, te Dječiji festival.

Ljevnaić je istakao i "Јahorina ultra trejl", koji ove godine obilježava 10. jubilarno izdanje, a sa četiri trke za sve uzraste očekuje se spektakl koji će okupiti ljude iz svih krajeva svijeta.

- Prvi put kod nas imaćemo "Јahorina ultra trejl" na 160 kilometara što će dodatno obogatiti našu ponudu i privući ljubitelje trčanja iz cijelog svijeta - rekao je Ljevnaić.

Direktor Olimpijskog centra "Јahorina" naglasio je da je ljeto na planini uvijek dobar izbor zbog čistog vazduha i prirodnih ljepota.