latinica  ћирилица
07/04/2024 |  11:24 ⇒ 14:16 | Autor: RTRS

MUP Srbije: Nastavlja se potraga za tijelom dvogodišnje Danke, pretražuje se Lazareva pećina

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova intenzivno sprovode detaljnu pretragu terena na teritoriji grada Bora u potrazi za telom dvogodišnje Danke Ilić, za čije se teško ubistvo sumnjiče S. Ј. (1974) i D. D. (1974), obojica iz Bora, a koji su uhapšeni 4. aprila ove godine.
Policija Srbije - Foto: ilustracija
Policija SrbijeFoto: ilustracija

Više desetina pripadnika policije Ministarstva unutrašnjih poslova, uz korišćenje najsavremenije opreme, trenutno pretražuje Lazarevu pećinu koja se nalazi oko tri kilometara od sela Zlot, u kom živi osumnjičeni D. D., Lazarev kanjon, kao i celokupno područje duž Zlotske reke u potrazi za telom deteta koje je, kako se sumnja, on drugog dana nakon izvršenog krivičnog dela premestio sa deponije u okolini Banjskog Polja, saopštio je MUP.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova sprovodiće opsežnu pretragu teritorije grada Bora u cilju pronalaska tela devojčice i utvrđivanja svih okolnosti pod kojima je nastradala, navedeno je u saopštenju.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, a pripadnici MUP-a su u četvrtak, nakon opsežne akcije, detaljnih provera svih tragova i informacija, uhapsili Ј. S. i D. D., zbog sumnje da su ubili devojčicu.