latinica  ћирилица
07/04/2024 |  11:25 | Autor: SRNA

Split: Načelnik policije podnio ostavku jer je njegov sin učestvovao u premlaćivanju mladića

Načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić podnio je neopozivu ostavku na ovu funkciju jer je njegov sin učestvovao u prelaćivanju mladića kojem se u splitskoj bolnici bore za život.
Split - Foto: RTRS
SplitFoto: RTRS

Marendić je u saopštenju naveo da je jedan od njegove trojice sinova učestvovao u premlaćivanju muškarca kod splitskog noćnog kluba u noći između petka i subote, 5. i 6. aprila.

- S obzirom na to da je u povređivanju mladića učestvovao i jedan od mojih sinova, provođenje kriminalističke istrage preuzeli su policijski službenici druge policijske uprave kako bi sve bilo istraženo maksimalno profesionalno - dodao je Marendić.

On smatra da, iako ne postoji nikakav propust u smislu rukovođenja Policijskom upravom, niti se on lično ogriješio o zakon, da je privatna situacija u kojoj se našao kao otac nespojiva sa njegovom profesionalnom ulogom načelnika Policijske uprave.

On je izrazio žaljenje zbog svega što se dogodilo, a porodici povrijeđenog poželio što skorije ozdravljenje njihovog sina.

Iz MUP-a Hrvatske saopšteno je da je ostavka prihvaćena.

Hrvatski mediji javili su da je Marendićev 17-godišnji sin jedan od petorice napadača koji su u subotu rano ujutro teško povrijedili 23-godišnjaka ispred noćnog kluba "Velvet" u Splitu.

Nakon što je mladić prebačen u splitsku bolnicu, gdje je utvrđeno da ima frakturu lobanje i nagnječenje mozga te je hitno operisan, policija je pokrenula istragu kojom je utvrđeno da su se petorica mladića sukobila sa žrtvom u klubu, a kada su ih redari izbacili, nastavili su se tući na ulici.