latinica  ћирилица
07/04/2024 |  16:38 ⇒ 08/04/2024 | 07:13 | Autor: TANЈUG

Nastavlja se potraga za Dankinim tijelom, pretražuje se jama kod Lazarevog kanjona

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova nastavljaju pretragu terena na teritoriji grada Bora u potrazi za tijelom dvogodišnje Danke Ilić za čije se teško ubistvo sumnjiče S. Ј. (1974) i D. D. (1974), obojica iz Bora, a koji su uhapšeni 4. aprila ove godine, saopštio je MUP.
Pretraživanje jame (Foto: TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ bg) -
Pretraživanje jame (Foto: TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ bg)

Pripadnici Specijalističkog tima za spasavanje iz ruševina iz Bora Sektora za vanredne situacije, zajedno sa ostalim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova i Gorskom službom spasavanja pretražili su do sada pola trase od sedam kilometara Lazarevog kanjona, uz korišćenje spasilačke specijalne opreme, a u toku je i nastavak pretrage jame iznad kanjona duboke 70 metara.

Dronom sa termovizijskim kamerama i mogućnošću za 3D mapiranje, pregledana je cijela zona kanjona i tom prilikom ništa nije uočeno, kaže se u saopštenju MUP-a.

Osim ove lokacije, pripadnici MUP-a izvršili su pretragu korita Zlotske rijeke.

MUP je istakao da "opsežna pretraga terena u cilju pronalaska tijela devojčice i utvrđivanja svih okolnosti pod kojima je nastradala se nastavlja".

Podsjećamo, MUP Srbije je prethodno saopštio, da je sumnjičeni D. D. (1984) iz Bora kome je u subotu određeno zadržavanje do 48 sati zbog postojanja osnova sumnje da je pomogao D. D. (1974) osumnjičenom za teško ubistvo dvogodišnje Danke Ilić nakon izvršenog krivičnog djela, preminuo noćas u Policijskoj upravi u Boru.

- D. D. je u ranim jutarnjim satima pozlilo i uprkos pravovremenom reagovanju policijskih službenika i ljekara Doma zdravlja u Boru koji su pokušali reanimaciju on je u 3,10 časova preminuo, a od strane lekara mrtvozornika konstatovana je prirodna smrt - navodi se u saopštenju.