latinica  ћирилица
07/04/2024 |  16:52 ⇒ 18:16 | Autor: RTRS

Nikola Šobot kandidat SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke

Nikola Šobot, načelnik Klinike za kardiohirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske kandidat je SNSD-a za gradonačelika Banjaluke, rekao je predsjednik Gradskog odbora stranke Banjaluka Vlado Đajić na početku sjednice Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka.
Sjednica Gradskog odbra SNSD-a - Foto: RTRS
Sjednica Gradskog odbra SNSD-aFoto: RTRS

Sjednici prisustvuje predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, potpredsjednici Željka Cvijanović i Miroslav Bojić, generalni sekretar Srđan Amidžić, organizacioni sekretar stranke Igor Dodik kao i drugi članovi SNSD-a.

Foto: RTRS

Prethodno je održana sjednica Predsjedništva Gradskog odbora SNSD Banjaluka.

Šobot je formalno obrazovanje započeo na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci. Na istom fakultetu 2013. godine stekao je zvanje specijaliste interne medicine, a subspecijalizaciju iz oblasti kardiologije završio je na Medicinskom fakultetu, Univerziteta u Beogradu.

Zaposlen je u UKC Republike Srpske od 2008. godine, a sa sferom interesovanja i užom specijalnošću iz oblasti invazivne kardiologije, kardiohirurgije radio je na odjeljenju za poremećaje srčanog ritma i odjeljenju za invazivne kardiološke procedure Klinike za kardiovaskularne bolesti.

Od 2020. godine načelnik je Klinike za kardiohirurgiju UKC Republike Srpske, koja se u ovom momentu može pohvaliti sa preko 450 uspješno operisanih pacijenata.

Član je udruženja kardiologa Republike Srbije i Republike Srpske, te učesnik brojnih lokalnih, regionalnih i internacionalnih stručnih skupova.

Zanimljivo je da je Šobot bio član tima ljekara UKC Republike Srpske koji su nedavno boravili u Hagu, gdje su pregledali generala Ratka Mladića.

Oženjen je i otac dvoje djece.