latinica  ћирилица
07/04/2024 |  19:25 ⇒ 19:46 | Autor: RTRS

Šobot kandidat SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke; Dodik: Učinićemo sve da pobjeda bude neupitna (VIDEO)

Nikola Šobot kandidat je SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke. Ovo je danas jednoglasno odlučio Gradski odbor stranke. Šobot, koji je načelnik Klinike za kardiohirurgiju na UKC-u Republike Srpske, predložen je kao nestranačka ličnost. Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik očekuje da Šobotovu kandidaturu podrže i ostale stranke vladajuće koalicije, kao i druge organizacije.
Nikola Šobot - Foto: RTRS
Nikola ŠobotFoto: RTRS

Banjalučki Gradski odbor SNSD-a dao je jednoglasnu podršku da njihov kandidat za gradonačelnika najvećeg grada Srpske na predstojećim lokalnim izborima bude ljekar Nikola Šobot, načelnik kardiohirurgije na UKC-u.

Uz snažnu podršku SNSD-a, Šobot u izbornu trku ulazi kao nestranačka ličnost.

- Јednoglasnom odlukom izabran je kandidat za gradonačelnika Banjaluke. Ovim je SNSD pokazao da je otvoren za sve stručne, sposobne i školovane ljude kojima je opšti interes iznad ličnog - rekao je Vlado Đajić predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka.

Šobot je poručio da vjeruje u uspjeh SNSD-a i pobjedu na predstojećim lokalnim izborima. Za njega je, kaže, velika čast i potvrda njegovog dosadašnjeg rada, povjerenje koje je dobio da predstavlja najjaču političku partiju u Srpskoj.

- Za mene je ovo jedna nova prilika u životu jedan novi posao. Јa sam navikao da radim, da pomažem ljudima, posvetio sam sebe tome. Čitav život sam u ovom gradu i moja vrata su uvijek bila otvorena za sve građane Banjaluke i ja ovaj poziv i podršku nisam mogao da odbijem. Mislim da zajedno možemo da učinimo život grđana Banjaluke lakšim, boljim i ljepšim i ja sam danas tu i mislim da zajedno možemo postići jako puno - rekao je Šobot.

U to ne sumnja ni lider SNSD-a Milorad Dodik. Uvjeren je da je Gradski odbor stranke u Banjaluci izabrao pravog kandidata za gradonačelnika. Šobotu je zahvalio na opredjeljenju da uđe u tešku izbornu bitku.

- I reći ću, dali smo podršku veoma euforično i učinićemo sve da njegova pobjeda bude neupitna. Sa njim na tom mjestu počinje nova istorija Banjaluke. Nešto što je važno iz više razloga - školovan, stručan, predan, Banjalučanin koji će zajedno sa Vladom Republike Srpske da sredi sve potrebne infrastrukturne projekte. To možemo da uradimo kao što smo to radili i ranije - rekao je Dodik.

Poručio je da će predstojeći lokalni izbori biti prvi, koji će biti organizovani i održani po izbornom zakonu Republike Srpske, najavljujući njegovo usvajanje do 20.aprila.

- Prvi put će biti organizovani u skladu sa zakonom koji će donijeti Republici Srpskoj i tu CIK neće imati ništa i taj zakon ćemo donijeti veoma brzo u našoj Skupštini i održati sve rokove kako bi se ispoštovao zakonski rok da se u prvoj nedelji održavaju izbori kako je predviđeno - dodao je Dodik.

U banjalučkom Gradskom odboru SNSD-a nemaju dilemu da je Nikola Šobot pravi izbor za njihovog kandidata i da to potvrđuju i njegovi dosadašnji profesionalni uspjesi. Od 2020. godine načelnik je Klinike za kardiohirurgiju UKC Republike Srpske, koja se može pohvaliti sa preko 450 uspješno operisanih pacijenata.