latinica  ћирилица
08/04/2024 |  12:45 ⇒ 12:47 | Autor: SRNA

Novaković Bursać: Na sceni fabrikovanje krize s ciljem izazivanja intervencionizma

Delegat srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković Bursać rekla je da najviši predstavnici Bošnjaka, od ministra odbrane, do člana Predsjedništva BiH učestvuju u kontinuiranom fabrikovanju bezbjednosne krize s ciljem izazivanja međunarodne intervencije i ispunjavanja bošnjačko-muslimanskih političkih ciljeva, među kojima je prioritet - prekompozicija strukture BiH i ukidanje entiteta.
Snježana Novaković Bursać - Foto: RTRS
Snježana Novaković BursaćFoto: RTRS

Bursaćeva je izjavila da je riječ o beskrupuloznim izmišljotinama o krizama i bezbjednosnim prijetnjama u BiH, te o krajnje neodgovornom ponašanju pojedinaca koji su, zarad ličnih stranačkih ciljeva, spremni da krše sve - od Ustava do bazičnih principa na kojima počiva BiH.

- Sa sigurnošću se može tvrditi da je /predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović/ vrijeme za sastanak sa NATO zvaničnicima u potpunosti upotrijebio za targetiranje Republike Srpske i njenog predsjednika Milorada Dodika kao glavnih krivaca za sve i svašta, pa tako i za postavljanja glavnih meta potencijalnih intervencija koju priželjkuje - rekla je Bursaćeva.

Ona je poručila da Bećirović nije pozvan da uređuje odnose u BiH, dodajući da se takvim aktivnostima ne može proizvesti pozitivan efekat.

- Naprotiv, uzurpacijom nadležnosti i prisvajanjem prava da se govori u ime BiH samo se produbljuju unutrašnje podjele i osvješćuje javnost u Republici Srpskoj o aktuelnim procesima i opasnostima - zaključila je Bursaćeva za Srnu.

Bećirović će se danas tokom službene posjete NATO u Briselu sastati sa generalnim sekretarom Alijanse Јensom Stoltenbergom, što je njihov treći susret u nešto više od godinu dana.