latinica  ћирилица
08/04/2024 |  13:04 ⇒ 13:05 | Autor: TANЈUG

Vučić: Budućnost je u saradnji i razumijevanju sa Bošnjacima, ne u sukobima

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su za Srbiju važni Bošnjaci, ali ne tako što će oni da drže pridike, posebno moralne, a "da se mi sakrijemo u mišju rupu" i istakao da je budućnost u saradnji i u razumijevanju jednih druge, a ne u sukobima.
Aleksandar Vučić (Foto: Tanjug, MARKO ĐOKOVIĆ) -
Aleksandar Vučić (Foto: Tanjug, MARKO ĐOKOVIĆ)

On je to rekao novinarima u Parizu, na pitanje šta misli o tome što su predstavnici Bošnjaka u BiH najavili Bošnjački sabor u aprilu.

- Kada su Srbija i Srpska najavile Vaskršnji sabor, petog i šestog maja i okupljanje u Beogradu i Srbiji, oni su rekli da je to nešto što ne smije da se dozvoli. Veoma negativno su reagovali Bećirović i Konaković i svi drugi. Sad su za 12. april pokušali da zakažu skup svih Bošnjaka, a ja želim da kažem da ja pozdravljam taj skup. Bio bih srećan kada bi se taj skup održao. Nemam ništa protiv toga. Neka razgovaraju o čemu god hoće. Neka mi dođu sa tim šta je to što misle da je Srbija potrebno još da izgradi za Bošnjake. Koji još put, koju još bolnicu, dom zdravlja - rekao je Vučić.

Istakao je da je spreman i da pomogne u organizaciji takvog skupa u Novom Pazaru, na teritoriji Srbije ili u Beogradu gdje ima veliki broj Bošnjaka.

- Neka se okupe svi Bošnjaci, neka razgovaraju, ja ne vidim u tome ništa loše. Naprotiv, dobro je da čuju koliko država Srbija pomaže i Bošnjacima u Srbiji, šta sve činimo za krajeve u kojima oni žive i nemam nikakav strah, nikakvu vrstu bojazni. Možda je njihova politika mala politika frustracije i kompleksa u kojima se plaše okupljanja svih drugih. Želim im uspješan skup i sve što mogu da pomognem i sve što mi možemo da pomognemo kao zemlja - rekao je Vučić.

Prema njegovim riječima uvijek smo spremni da im pomognemo, pa čak i direktno da im organizujemo to.

- Nećemo mi da budemo prisutni, ali sve što se organizacije tiče, troškova organizacije, sve smo spremni da podmirimo, platimo, ali i da vidimo šta je to što u budućnosti možemo da pomognemo - rekao je Vučić.