latinica  ћирилица
08/04/2024 |  13:09 ⇒ 13:10 | Autor: SRNA

Stolac: Izgurali četvoricu mladića s puta i pretukli ih

Deset nepoznatih osoba izguralo je vozilima četvoricu mladića iz Stoca koji su bili u drugom automobilu, te im nanijeli povrede zbog kojih su upućeni u mostarske bolnice, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.
Stolac - Foto: RTRS
StolacFoto: RTRS

Iz policije su naveli da je desetak minuta poslije ponoći M.A. /20/ prijavio da je upravljao vozilom marke mercedes kada ga je magistralnom putu Mostar-Stolac u zadnji dio udario automobil "golf pet" nepoznatih registarskih oznaka.

Usljed udara, dodaju iz policije, mercedes je stjeran s puta pred bivši dom, a iza golfa su stala još dva vozila, BMV i pasat, iz kojih je izašlo 10 osoba, maskiranih i sa bejzbol palicama.

- Oni su počeli da lupaju njegovom vozilu /mladića koji je prijavio/ na koje bacaju baklje, nakon čega nasrću na osobe koje su se skupa s njim nalazile u vozilu, te ih udaraju palicama po tijelu. Nakon toga su se vozilima udaljili u nepoznatom smjeru - navedeno je u policijskom izvještaju.

Policija navodi da su u napadnutom vozilu, pored vozača, bili E.G. /21/, D.B. /22/ i F.B. /18/ i da su sva četvorica zadobila povrede i nakon ukazane pomoći upućeni su u mostarske bolnice.

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar oglasio se na društvenim mrežama navodeći da je u Stocu pretučeno četvero povratničke djece i istakao da reakcija policije i pravosuđa mora biti odlučna.