latinica  ћирилица
08/04/2024 |  13:39 ⇒ 15:40 | Autor: RTRS

Mališani iz Laktaša i Banjaluke posjetili Centar za obuku u Zalužanima (FOTO)

Obilježavanje Dana policije Republike Srpske tradicionalno se završava posjetom predškolskih grupa Centru za obuku u Zalužanima. Danas su u posjeti bili mališani iz Laktaša i Banjaluke.
MUP - Dani otvorenih vrata - Foto: Ustupljena fotografija
MUP - Dani otvorenih vrataFoto: Ustupljena fotografija

Centar za obuku u Zalužanima jedinstven je kompleks u Srpskoj. Јedan od ciljeva Centra je upoznavanja djece sa radom policijskih službenika i sticanje povjerenja u rad policije.

Načelnica Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Republike Srpske Mirna Miljanović rekla je da je cilj stvaranje i njegovanje povjerenja djece prema policiji, jer djeca treba da znaju da je policija tu zbog njih.

- Ovo je prilika da djeca posjete Јedinicu konjice i službene pse Žandarmerije MUP-a Srpske, Helikoptersku jedinicu Specijalne antiterorističke jedinice, te da vide oklopna vozila Despot i Vihor - rekla je Miljanovićeva.

Pedagog u Јavnoj ustanovi "Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje" Laktaši Slađana Kesić rekla je da Centar ima veoma dobru saradnju sa MUP-om i lokalnom Policijskom stanicom.

- Djeca su oduševljena posjetom Centru za obuku MUP-a Srpske u Zalužanima jer imaju priliku da vide sve ono što nemaju priliku da vide svaki dan - konje, službene pse i vozila, a što je veoma značajno za njihov rast i razvoj - istakla je Kesićeva.

Centar za obuku u Zalužanima danas je posjetilo oko 230 djece predškolskih ustanova iz Laktaša i Banjaluke. U narednih pet dana, koliko će trajati "Dani otvorenih vrata", u Centru očekuju posjetu 650 djece školskog i predškolskog uzrasta.