latinica  ћирилица
08/04/2024 |  14:46 ⇒ 20:17 | Autor: RTRS

Zadovoljavajuće stanje bezbjednosti na području Hercegovine

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan i direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević posjetili su danas policijske stanice Gacko, Bileća, Berkovići i Nevesinje, gdje su sa rukovodstvom Policijske uprave Trebinje i komandirima stanica razgovarali o stanju bezbjednosti na području Hercegovine, koje je ocijenjeno zadovoljavajućim.
Karan i Kostrešević u Hercegovini - Foto: Ustupljena fotografija
Karan i Kostrešević u HercegoviniFoto: Ustupljena fotografija

Konstatovano je da je u proteklom periodu došlo do smanjenja broja krivičnih djela i narušavanja javnog reda i mira, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Razgovarano je i o organizaciji rada policijskih stanica, problemima sa kojima se susreću policijski službenici u radu, kao i samoj kadrovskoj popunjenosti stanica.

Takođe, naglašena je potreba uspostave sistema video-nadzora kroz projekat "Bezbjedan grad" na području hercegovačkih opština, imajući u vidu da su ovi sistemi dali značajan doprinos na polju bezbjednosti i pomogli policijski službenicima u rasvjetljavanju krivičnih djela i prekršaja u lokalnim zajednicama gdje postoje, navedeno je u saopštenju.