latinica  ћирилица
08/04/2024 |  15:47 ⇒ 16:37 | Autor: Agencije

Zbog ubistva Danke Ilić direktor borskog Vodovoda podnio ostavku

Direktor borskog "Vodovoda" Goran Pavić podnio je ostavku.
Potraga za Dankom Ilić (Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bs) -
Potraga za Dankom Ilić (Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bs)

Direktor borskog javnog preduzeća Vodovod Goran Pavić podnio je jutros ostavku iz moralnih razloga, saopštio je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić. Medini su prenijeli pisanu izjavu Pavića.

- Iz moralnih razloga podnosim neopozivu ostavku na mesto direktora ЈKP Vodovod Bor, s obzirom da su osumnjičeni za ubistvo djeteta zaposleni u ovom preduzeću i da postoji osnovana sumnja da su izvršili ovo gnusno ubistvo u toku radnog vremena, službenim vozilom u toku obavljanja radnog zadatka - naveo je Pavić u pisanoj izjavi medijima.

Pavić je najavio da će pokrenuti krivične i sve druge zakonom propisane postupke protiv dvojice osumnjičenih radnika, ali i svih drugih zaposlenih odgovornih lica u preduzeću kojim su svojim propustom, činjenjem ili nečinjenjem doprinijela da oni ostanu na slobodi 10 dana.

Gradonačelnik Bora najavio trodnevnu žalost

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić rekao je na konferenciji za medije da se čuo sa ocem i bakom ubijene djevojčice i izrazio im najdublje saučešće u ime grada Bora i svoje ime, dodajući da su oni jaki i da se dobro drže, koliko je to moguće u ovom trenutku.

- Ovo je velika tuga za sve nas koji živimo ovde u Boru. Veliki bol osjećamo svi, ne samo građani Bora, nego država Srbija, cijela Evropa i cijeli svijet. Teško je kada svi znamo da mlada osoba, djete, koje nije imalo prilike da proživi život, nastrada u ovakvom monstruoznom zločinu koji su počinili neki ljudi - naglasio je Milikić.

Podsjećamo, dosadašnje pretrage terena za tijelom dvogodišnje Danke Ilić iz Bora nisu dale rezultat, potraga se nastavlja, ali su nadležni prikupili dovoljno dokaza za optužnicu i da sud donese presudu, rekao je državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije Željko Brkić.