latinica  ћирилица
08/04/2024 |  16:40 ⇒ 16:40 | Autor: SRNA

U saobraćajnoj nesreći kod Ilijaša poginula žena

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na dionici auto-puta u mjestu Kadarići kod Ilijaša kada je vozač izgubio kontrolu nad vozilom, probio zaštitnu ogradu i sletio sa puta poginula je žena, dok je vozač prebačen na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu rekla je portparol MUP-a Kantona Sarajevo Mersiha Novalić.
Policija Federacije BiH - Foto: RTRS
Policija Federacije BiHFoto: RTRS

- U trenutku nesreće u tom vozilu su bile dvije osobe, intervenisali su i vatrogasci, a nažalost medicinski tim hitne pomoći u 14.50 časova konstatovao je smrt žene koja je bila putnik u vozilu - rekla je ona.

Prema njenim riječima, vozač star 62 godine iz Turbeta zadobio je povrede i dalje neutvrđenog stepena, a u trenutku kada su na mjestu nesreće policijski sužbenici došli do njega bio je svjestan i komunikativan.

Ona je dodala da uviđajem na mjestu nesreće rukovodi tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo, a obavljaju ga pripadnici Uprave policije u prisustvu vještaka saobraćajne i mašinske struke, te da će saobraćaj u desnoj traci na ovoj dionici biti obustavljen do okončanja uviđaja.