latinica  ћирилица
08/04/2024 |  18:03 ⇒ 20:03 | Autor: RTRS

Predsjednik Sindikata uprave Srpske podnio krivičnu prijavu protiv Stanivukovića

Predsjednik Sindikata uprave Republike Srpske Božo Marić podnio je krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića jer je, kako kaže, nezakonito otpustio jednog radnika Gradske uprave, a dvojicu premjestio na drugo radno mjesto. Odgovora iz Gradske uprave danas nije bilo.
Gradska uprava - Foto: RTRS
Gradska upravaFoto: RTRS

Otkaz bez disciplinskog postupka dočekao je Vladimira Pudara, komunalnog policajca zaposlenog u Gradskoj upravi. Razlog, kako kaže, ne zna. Žalbu je uputio nadležnom Odboru koji je utvrdio da se u roku od 30 dana mora vratiti na posao.

- Ako do sljedećeg ponedjeljka ne dobijem rješenje i ne vratim se na radno mjesto, biću primoran da dođem do Gradsku upravu da sjednem i čekam rješenje - kaže Pudar.

Slična sudbina zadesila je i njegove kolege Јovicu Vukelića i Neđeljka Radulovića koji su premješteni na drugo radno mjesto uz umanjenje plate za nekoliko stotina maraka.

- Obrazloženje u rješenju je stajalo da mi je zbog potrebe parking službe, gdje je zatvoreno 634 parking mjesta, meni plata manja za 400 maraka - tvrdi Vukelić.

Zbog svega toga, kaže Radulović, "stvoreni su uslovi za krivičnu prijavu zbog zloupotrebe službenog položaja od strane gradonačelnika ili više NN lica".

Do odgovora je pokušao doći predsjednik Sindikata uprave Božo Marić, ali bezuspješno.

- Stanivuković uzima sudbinu radnika u svoje ruke, ljude ostavlja bez posla ne provodeći disciplinske postupke i druge mjere i radnje koje bi utvrdile odgovornost tih radnika - dodaje Marić.

Svi se nadaju da će rješenja Odobra za žalbe gradonačelnik uskoro izvući iz ladice i dati adekvatan odgovor ovim radnicima.